Vesti
Sport
Ana kao "furija" u Sofiji, prepustila Pironkovoj samo dva gema
29.10.2013. 20:00
Izvor: blic
Ana kao "furija" u Sofiji, prepustila Pironkovoj samo dva gema
Ana Ivanović otvarila je turnir u Sofiji ubedljivom pobedom nad bugarskom teniserkom Cvetanom Pironkovom sa 6:0, 6:2 za samo 57 minuta.
Ana se sa Pironkovom, 119. na svetu, do sada sastala tri puta i vodi sa 2:1 u pobedama, a poslednji meč su odigrale na US Openu prošle godine, kada je srpska teniserka bila ubedljiva sa 6:0, 6:4.
Da će slična sudbina opet zadesiti Bugarku, Ivanovićeva je najavila u prvom setu u kom je protivnicu ostavila na nuli. Jednostavno, igrala je previše dobro, kao i mnogo puta ove sezone na startu nekog turnira, pa Pironkova nikako nije mogla da joj parira pred svojom publikom.
Ana je meč otvorila gemom sa nulom, a na svoj servis je ispustila svega dva poena za ceo set, koji je trajalo 24 minuta. Ništa lošija nije bila ni na servis rivalke, menjala je ritam kad treba, da bi manje probleme imala u drugoj deonici.
Iako je napravila brejk bez izgubljenog poena za 3:1, uzvratila je Pironkova ribrejkom, ali je zatim bugarska teniserka opet ispustila servis pa je Ivanovićeva vezala tri gema i drugu meč loptu pretvorila u trijumf.