Vesti
Sport
Vujošević ishvalio Zvezdu i poželeo joj da ne pobeđuje
06.11.2013. 20:00
Izvor: blic
Vujošević ishvalio Zvezdu i poželeo joj da ne pobeđuje
Košarkaši Partizan NIS-a dočekuju turski Fenerbahče u petak, 8. novembra od 20 časova i 45. minuta u četvrtom kolu Evrolige, a strateg crno-belih Duško Vujošević je pred ovaj duel održao prilično zanimljivu konferenciju za medije.
"Svi znate o kakvom se klubu, ekipi i treneru radi. Veliki su favoriti na ovom meču, zbog toga nam ne ostaje ništa nego da damo maksimum, esktraordinarnu motivaciju i nošeni publikom nadamo se povoljnom rezultatu. Dok ima nade - ima i mogućnosti", rekao je Vujošević na početku svog obraćanja novinarima.
On je naglasio da se "dobro zna ko vodi Fenerbahče".
"Željko Obradović je najtrofejniji i trener sa najboljim rezultatima. Ponikao je u Partizanu, ima poseban odnos sa ovim klubom i Partizan je ponosan na njega. Mi smo dobri prijatelji, ali to prijateljstvo ostaje dok se ne podbaci lopta. Tog momenta se sve zaboravlja, i on i ja ćemo se potruditi da najbolje obavimo svoj posao", rekao je Vujošević.
Upitan o Zvezdinom evroligaškom porazu od Panatinaikosa, koji je u Pioniru nadoknadio 15 poena zaostatka sa poluvremena i trijumfovao u produžetku, Partizanov strateg je stao u odbranu svog kolege Dejana Radonjića.
"Nije to toliko krivica trenera, jer kad tim pobedi onda zasluge idu igračima, a kada se izgubi - onda je kriv samo trener, što nije pošteno. Zvezda je demonstrirala timsku moć u igri, publika je bila u transu, jedan koš je odlučio pobednika. U odnosu na pre tri godine, zahvaljujući nekim ljudima, Zvezda sad igra Evroligu, finansijski bolje stoji od nas, puna joj je hala i ako me pitate da li želim da dobijaju - ne želim", rekao je Vujošević.