Vesti
Sport
Novi "večiti derbi" 4. decembra?
07.11.2013. 20:00
Izvor: Blic
Novi "večiti derbi" 4. decembra?
U ponedeljak 11. novembra sa početkom u 12 časova i 30 minuta u sali "Beograd" hotela "Hajat" u Beogradu biće obavljena ceremonija žreba parova četvrtfinala Kupa Srbije u fudbalu, a "večiti rivali", aktuelni prvak Partizan i Crvena zvezda, mogli bi da se sastanu i pre polufinala.
Kako to da su Partizan i Zvezda u različitim šeširima?
I ovom prilikom klubovi-učesnici, njih osam, biće raspoređeni u dva "šešira". Na osnovu Uputstva za žrebanje parova u Kupu Srbije, na nivou četvrtfinala, koriste se sledeća pravila koja određuju raspored po "šeširima":
"U prvi "šešir" se stavljaju 4 (četiri) listića sa imenima polufinalista Kupa Srbije iz takmičenja za Kup iz prethodne sezone - u ovom slučaju 2012/13. To su bili FK Jagodina, FK Vojvodina, OFK Beograd i FK Javor. Ukoliko se u četvrtfinale Kupa ne plasiraju polufinalisti iz navedenog prethodnog takmičenja (u ovom slučaju to nije uspeo FK Javor), u prvi "šešir" se stavljaju preostali polufinalisti iz prethodne sezone i klub na osnovu plasmana sa tabele Jelen Super lige iz takođe prethodne takmičarske sezone 2012/13. (u ovom slučaju, to je FK Partizan, šampion iz prethodne sezone).
U drugi "šešir" se stavljaju listići sa imenima preostala 4 (četiri) kluba koji su pobedili u osmini finala, (a među njima je i Crvena zvezda, prim. aut.)
Pristupa se utvrđivanju parova četvrtfinala tako što se najpre izvlači listić iz prvog "šešira", a potom listić iz drugog "šešira", te se na taj način utvrđuje odgovarajući takmičarski par. Domaćin na utakmici četvrtfinala je klub koji je na utakmicama šesnaestine finala i osmine finala bio više puta gost od kluba sa kojim čini odgovarajući takmičarski par. Ukoliko su klubovi koji čine odgovarajući takmičarski par istovetan broj puta bili gosti, odnosno domaćini, u treći "šešir" se stavljaju dva listića sa imenima klubova, a klub sa čijim je imenom listić prvi izvučen biće domaćin."