Vesti
Sport
Novak stiže u Partizan
06.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Novak stiže u Partizan
Talentovani plejmejker Vršca uskoro će se priključiti crno-belima, saznaje MONDO iz izvora bliskih igraču. Vujošević: "Povratak Tepića realan".
Jovan Novak odigraće još duel protiv Slobode u Prvoj muškoj ligi Srbije, a onda napustiti Vršac.
Kako saznaje MONDO iz izvora bliskih mladom igraču, Novak bi već u ponedeljak trebalo da se priključi treninzima Partizana.
Definitivni dogovor dva kluba još se čeka, ali U-19 reprezentatativac Srbije nema dilemu da je Partizan najbolja opcija za nastavak njegove karijere.
MONDO je ovu informaciju pokušao da proveri kod čelnika Partizana i u agenciji Beobasket, ali u petak oko podneva niko nije bio dostupan za komentar.
Levoruki igrač, koga krasi i dobar šut sa distance, po svemu sudeći krenuće stopama Nikole Milutinova, koji je leta 2012. takođe prešao kratak put od Vršca do hale Pionir.
Jovan Novak (19 godina, 190 cm) prve košarkaške korake načinio je u Hemofarmu, a u sezoni 2010/2011 sa tom ekipom je osvojio titulu u juniorskoj ligi Srbije. U ekipi Vršca imenovan je za kapitena, najmlađeg u istoriji kluba.
Najkorisniji je igrač ekipe sa prosekom od 22,8 poena i 5,3 asistencije po meču u Prvoj ligi.
Novak je sa omladinskom reprezentacijom Srbije letos osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu.
Njegov dolazak ne znači da je Partizan odustao od dovođenja Milenka Tepića, koji bi uskoro trebalo da se rastane sa Lijetuvos Ritasom, što je na konferenciji za novinare posle pobede nad Budiveljnikom potvrdio Duško Vujošević.
"Postoje realne šanse da se Tepić vrati, mada ne bih prejudicirao, da je to nešto sigurno".
Trener Partizana objasnio je da su u klubu posle povrede Lea Vestermana prvo gledali američko tržište, ali da je bilo teško uklopiti sve "kockice".
"Potreban nam je igrač sposoban da brzo shvati evropska pravila, da mu ne treba dva meseca da se snađe, jer prosto nemamo vremena za to. To mora da bude i neko ko će se uklopiti u sistem. Neko ko je spreman da se stavi u funkciju tima - da naporno trenira i ne igra za statistiku. A, tržište je siromašno takvima, što je uz našu poznatu materijalnu situaciju otežalo ceo proces".