Vesti
Sport
Nelson: Navijači, vidimo se u Areni
07.12.2013. 14:00
Izvor: mondo
Nelson: Navijači, vidimo se u Areni
Zvezdini Amerikanci žale što su izgubili šanse za plasman u Top 16 fazu, ali tvrde da će im to pomoći da ojačaju i da će u nastavku sezone pružati dobre partije u ABA ligi.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom oprostili su se od Top 16 faze Evrolige porazom u Atini od Panatinaikosa u 8. kolu (63:69).
Demarkus Nelson, organizator Zvezdine igre, žali što njegov tim nije uspeo da napravi ključni korak za pobedu u Atini, koja bi im produžila nadu za dalje takmičenje u Evropi.
"Pobeda je bila tako blizu... Igrali smo protiv odličnog tima sa mnogo iskustva, tima koji je osvajao titule u Evroligi i uspeli smo da ih opet doteramo do ivice, ali ne i da prelomimo meč u našu korist. Dve naše sporije rotacije u finišu omogućile su im da postignu lake poene, a promašili smo četiri slobodna bacanja... To im je bilo dovoljno da pobede", sumirao je utiske posle poraza u OAKA areni Nelson.
On tvrdi da će crveno-beli izvući pouke iz poraza u Atini.
"Mislim da će nas ovakav meč učiniti jačim timom u nastavku sezone. Igrali smo sa klubom koji je jedan od najboljih u Evropi. Smatram i da smo igrali u najjačoj grupi Evrolige. Gubili su se mečevi sa jako malom razlikom, i jasno je da se u tako izjednačenoj grupi svaka greška kažnjava".
Bez obzira na eliminaciju iz daljeg takmičenja, Nelson tvrdi da će Zvezda u preostala dva meča Evrolige ići na pobedu.
"Ostale su utakmice sa Laboral Kućom i Lijetuvas Ritasom i pokušaćemo da završimo trijumfalno. Apsolutno nam neće biti teško da pronađemo motiv, jer smo mi takmičarska ekipa i borićemo se do kraja. Evroliga je odlično iskustvo i mislim da svi u ekipi uživaju igrajući utakmice", rekao je Amerikanac.
"Verujem da će i naši navijači koji su među najboljima u Evropi prepoznati to i napuniti Arenu sledeće nedelje protiv Laborala, bez obzira na situaciju. Oni su uvek uz nas i očekujem sjajnu atmosferu", istakao je Nelson.
I njegov zemljak Blejk Šilb smatra da Zvezda ima za čim da žali, ali da mora da se brzo izdigne i nastavi da pruža dobre partije.
"Teško je stvarno. Mislim da je ceo tim igrao odlično, da smo u meč ušli jako dobro pripremljeni. Igrali smo sa mnogo hrabrosti i ponosa. Razočaran sam, teško je jer ne idemo dalje, a verovali smo da možemo, Uprkos svemu, moramo da dignemo glave i ostanemo zajedno", rekao je Šilb i dodao da je "protivnik praktično bio bolji samo u poslednja tri minuta meča".
Šilb ističe da ekipa mora što pre da "digne glavu" i nastavi sa dobrim partijama u ABA ligi, kako bi sledeće godine opet obezbedila takmičenje u Evroligi.
"Veliki deo sezone je tek pred nama, moramo da igramo dobro u ABA ligi, kako bismo ponovo igrali Evroligu. Ne brinem trenutno za našu budućnost, jer ćemo iz ovoga izaći sigurno jači", dodao je Šilb.