Vesti
Sport
SP: Šteta, prvi poraz rukometašica
10.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
SP: Šteta, prvi poraz rukometašica
Reprezentativke Srbije se dostojno suprotstavile selekciji Brazila u "Čairu", ali ipak pale u finišu - 23:25.
U duelu sa rukometašicama Brazila, naše devojke dokazale su kvalitet i potencijal. Ipak, nisu smogle snagu da "dokrajče" jednu od boljih selekcija na Svetskom prvenstvu.
Pred oko 3.000 gledalaca u niškoj hali "Čair", izabranice Saše Boškovića uspele su da zaustave rivalke u finišu i izjednačenjem u 56. minutu nagoveste neizvesnu završnicu.
Nažalost, burnog kraja nije bilo, jer su gošće koristile svaku grešku domaćeg tima i bez izuzetka ih koristile, do konačnih 23:25.
Iako gošće iz Južne Amerike do 55. minuta nisu čak devet minuta postigle gol (21:21), uspele su tada da se razigraju i spreče naš tim da treći put povede na meču, prvi put u drugom poluvremenu.
Sa druge strane, naše devojke su u odlučujućim momentima poklanjale protivnicama lopte i u dobroj meri same kumovale svom prvo porazu posle dve pobede.
Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež sa pet golova, dok su po četiri postigle Jelena Živković, Sanja Damnjanović i Sanja Rajović.
Brazilke su predvodile Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim sa po pet pogodaka.
Neuspeh u duelu sa Brazilom ne mora mnogo da boli, jer je naš državni tim još u borbi za osvajanje prvog mesta. U sredu će se, u meču četvrtog kola, suprotstaviti Danskoj (20.15), koja takođe do sada nije zabeležila nijedan poraz.
Skandinavke će 13. decembra, u poslednjem kolu prve faze, igrati baš protiv Brazilki.