Vesti
Sport
Amela najbolja pod pritiskom
11.12.2013. 20:00
Izvor: RTS
Amela najbolja pod pritiskom
Veliki uspeh Amele Terzić i Nemanje Cerovca na EP u Krosu na beogradskom Ušću pokazatelj je od kakvog su materijala satkani ovo sportisti. Veliki pritisak i imperativ pobedničkog postolja bio je nad Amelom, koja je uspela da se izbori sa pritiskom i osvoji srebro. Bronza Nemanje Cerovca ima svoju jačinu kada se sagleda konkurencija i očekivani plasman oko 20. mesta.
Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković izjavio je da je članica tog kluba Amela Terzić osvajanjem srebrne medalje u krosu na Evropskom prvenstvu u Beogradu potvrdila da je najbolja kad ima imperativ dobrog rezultata.
"Njena medalja trebalo je da bude kruna sjajno organizovanog takmičenja, a naravno da smo svi priželjkivali zlato. Sigurno da je to stvorilo veliki pritisak, ali Terzićeva je još jednom pokazala da se odlično nosi s tim", rekao je Zuković.
Zuković je ocenio da je drugo mesto dvadesetogodišnje Novopazarke u njenoj prvoj sezoni u uzrastu mlađih seniorki veliki uspeh i naveo da su mnoge kvalitetne atletičarke ostale iza nje. Terzićeva je pre pet meseci na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu postala kontinentalna prvakinja u disciplini 1.500 metara. Ona je na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima osvojila 11 medalja.
"Vrlo je važno što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na najvećim atletskim smotrama", rekao je Zuković. On je i sam bio reprezentativac na srednjim i dugim stazama, a nedavno je imenovan za selektora juniorske selekcije Srbije.
"Što se nastupa juniora i juniorki u Beogradu tiče, nismo mogli očekivati neke visoke domete. Imamo nekoliko talentovanih takmičara, poput Nikole Bursaća, Uroša Kutlešića ili Nađe Cerovac, a dobro je što će neki od njih i sledeće godine trčati u istom uzrastu", kazao je Zuković. On je naglasio da je bronzana medalja mlađeg seniora Nemanje Cerovca najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva u krosu.
"Od njega se očekivao plasman među 20 ili 30 najboljih, što je u tako jakoj trci odlično. Imao je samo dva krosa tokom godine, on i njegov trener su se odlučili za takvu stretegiju i uspeli su. Vratio se u atletiku na velika vrata i očekujem da postane jedna od perjanica ovog sporta u Srbiji", zaključio je Zuković.