Vesti
Sport
Vujošević: Mislio sam lepo o Zvezdi
13.12.2013. 20:00
Izvor: Blic
Vujošević: Mislio sam lepo o Zvezdi
Košarkaši Partizana sa oreolom heroja vratili su se iz Istanbula gde su napravili čudo, pobedili Fenerbahčeov drim tim sa 79:77 u pretposlednjem kolu A grupe Evrolige i ostali u trci za plasman u top 16, a trener Duško Vujošević je objasnio šta je značilo da je taj trijumf omaž Crvenoj zvezdi.
Za veliki uspeh potrebno im je da Nanter ili izgubi oba meča do kraja, a gostuje Budiveljniku i dočekuje Feren u poslednjem kolu, ili da Francuzi budu jednom poraženi a da crno-beli pobede CSKA u Pioniru narednog četvrtka.
Po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", trener Partizana Duško Vujošević je objasnio šta je mislio kada je rekao da je čudesan trijumf omaž učešću Crvene zvezde u elitnom takmičenju.
"Mnogi ne razumeju šta znači reč omaž. Rekao sam to u kontekstu da je Zvezda igrala dobro, ravnopravno kao i Partizan u Evroligi i da jedan srpski klub zaslužuje plasman u top 16. Ništa loše nisam mislio i kad kažem nešto lepo oni tumače drugačije, više neću ništa lepo da pričam, da me ne tumače drugačije", istakao je Vujošević.
Trener crno-belih se osvrnuo i na priče da je trener Fenera Željko Obradović navodno "pustio" svoj nekadašnji klub.
Oguglao sam na takve komentare, nekima jako teško padaju naši uspesi i pobede, što se vidi posle ove utakmice. Bila je vrlo adrenalinska utakmica, mnogo je potrošeno akutne energije. Nisam mnogo spavao posle meča ali sam zadovoljan i verovatno je naša pobeda najveće iznenađenje kola. Bila je puno lepih gestova, preokreta, ali smo više u lepoti na kraju uživali mi", naveo je Vujošević.