Vesti
Sport
Đoković bez premca
16.12.2013. 20:00
Izvor: RTS
Đoković bez premca
Novak Đoković je najuspešniji sportista Srbije, u izboru Olimpijskog komiteta. Odbojkaška reprezentacija je najbolji muški kolektiv, veslač Andrija Šljukić najbolji junior. Najbolja ženska ekipa biže izabrana po završetku svetskog prvenstva za rukometašice.
Drugi teniser sveta Novak Đoković, osvajač gren slem turnira u Australiji, najuspešniji je sportista u 2013. u izboru Olimpijskig komiteta Srbije (OKS).
Najuspešniji tim je muška odbojkaška reprezentacija Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Danskoj.
OKS je takođe, odlučio da priznanje za najboljeg mladog sportistu dodeli veslaču Andriji Šljukiću, osvajaču srebra u skifu na prvenstvu sveta za juniore.
Odluku o najboljoj ženskoj ekipi OKS će doneti po završetku svetskog prvenstva za rukometašice koje se održava u Srbiji i zavisiće od rezultata koji naša reprezentacija ostvari u nastavku tirnira.
Tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportista, timova i trenera biće održana 23. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.