Vesti
Sport
Sa Đorđevićem u Rio 2016!
23.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Sa Đorđevićem u Rio 2016!
Proslavljeni reprezentativac sa čelnicima KSS utanačio sve detalje trogodišnjeg ugovora, pa će tokom nedelje i zvanično postati selektor.
Aleksandar Đorđević (46) pokušaće da uradi ono što nije pošlo za rukom Zoranu Slavniću, kao ni trofejnom Dušanu Ivkoviću - da Srbiju odvede na olimpijski košarkaški turnir!
Naš legendarni plejmejker, mnogo poznatiji po igračkim, nego po trenerskim ostvarenjima, dobiće šansu da svoje bogato iskustvo pretoči u uspehe nacionalnog tima.
Kako je MONDU rečeno u krugovima bliskim Košarkaškom savezu Srbije, dogovor sa Đorđevićem u utorak će verifikovati Upravni odbor KSS, a nekog od narednih dana uslediće promocija i "Sale nacionale" će u Novu godinu ući kao selektor "orlova".
Ugovor će biti na tri, preciznije na "dve plus jednu" godinu.
To znači da će Đorđević sedeti na klupi Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji naredne godine i potom na Eurobasketu u Ukrajini 2015.
Ukoliko se naša reprezentacija plasira na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ili makar u dodatne kvalifikacije, automatski će biti aktivirana i poslednja godina ugovora.
Poslednji put smo na OI učestvovali u Atini 2004, pod imenom Srbija i Crna Gora. Na opšte iznenađenje, zauzeli smo poslednje mesto u grupi i onda u meču za 11. mesto pobedili Angolu.