Vesti
Sport
FSS: Skupština krajem februara, packe Zajednici
26.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
FSS: Skupština krajem februara, packe Zajednici
Fudbalska vlada dala ultimatum Zajednici superligaša: sredite stanje do 20. januara ili će vam biti oduzeto upravljenje takmičenjem! Izveštaj o suđenju dobio "zeleno svetlo". Redovna sednica Skupštine FSS krajem februara.
U Jelen Superligi Srbije (JSL) ima previše turbulencija, podela i nejedinstva, od početka sezone sve do ovog trenutka, konstatovao je Izvršni odbor FSS i zaključio da je takvo stanje "neizdrživo i da preti da ugrozi regularnost takmičenja ukoliko se nešto ne preduzme".
Zato su članovi fudbalske vlade Srbije odlučili da formiraju Radnu grupu u kojoj su predsednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić, predsednik Slobode i član IO FSS Dragan Subotić i generalni sekretar FSS Zoran Laković, a njen zadatak biće da učini da do 20. januara budu prevaziđeni "postojeći unutrašnji sukobi".
Ako to ne bude učinjeno, jedinstveno je zaključeno da treba oduzeti takmičenje od Zajednice klubova JSL i njime bi rukovodio FSS!
To je jedan od najvažnijih zaključaka sednice Izvršnog odbora FSS, koja je održana u Staroj Pazovi.
Zanimljivo je da su članovi najvišeg operativnog tela fudbalske organizacije, usvojili detaljan izveštaj predsednika Sudijske komisije Bogoljuba Stepanovića.
"Stepanović je prezentovao sve probleme sa kojima se ova organizacija suočava. Naime, i pored ogromnih napora od strane FSSe u cilju omogućavanja adekvatnih uslova za rad sudija, a pre svega činjenice da smo drugi Savez u Evropi koji je uveo šestoricu arbitara na mečeve domaće elite i uložio znatna sredstva za kupovinu komunikacionih uređaja za sudije, postoje problemi. Pre svega, konstatovan je pritisak na sudije, ali i veliki broj njihovih grešaka koje su uslovile značajan porast izrečenih mera suspenzija u odnosu na ranije sezone", navedeno je u saopštenju sa sednice.
Zaključeno je da će se od 20. januara sledeće godine analizirati rad Sudijskog odbora i kompletnog suđenja, a u okviru detaljne analize stanja u zajednici klubova JSL i Škole za trenere FSS.
Takođe važna odluka je o temi u kojoj se priča cele jeseni - kada će biti Skupština FSS. Kao što je predsednik Saveza Tomislav Karadžić najavio ona će biti održana krajem februara 2014. godine (tačan datum održavanja najvišeg tela naše organizacije biće definisan na narednoj sednici Odbora za hitna pitanja).
Članovi IO FSS razmatrali su i mogućnost uvođenja sistema dvojnih registracija, a koji bi zaživeo od juna 2014. godine.
Zaključeno je da se o ovoj temi razgovara sa predstavnicima klubova JSL i Prve lige, a da se o uvođenju sistema odlučuje naknadno. Članovi ovog tela su podržali uvođenje sistema dvojnih registracija od sezone 2014/15. i ukidanje bonus igrača od tog trenutka.