Vesti
Sport
Jovana i Aleksandar igrači godine
27.12.2013. 20:00
Izvor: RTS
Jovana i Aleksandar igrači godine
Kraj godine, sumiraju se rezultati, biraju najbolji među najboljima. Ove godine epitet najboljih odbojkaša u Srbiji poneli su Jovana Brakočević i Aleksandar Atansijević. Za najveće nade naše odbojke odabrani su Tijana Bošković i Filip Stoilović.
Odbojkaški savez Srbije proglasio je Aleksandra Atanasijevića i Jovanu Brakočević za najbolje igrače u 2013. godini. Nagrade za najbolje mlade igrače dobili su Tijana Bošković i Filip Stoilović. Za najbolje igrače na pesku proglašeni su Milena Matić i Marko Galešev.
Atanasijević je u godini na izmaku osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Svetskom šampionatu za igrače do 23 godine, gde je bio kapiten. Atanasijević je proglašen za najboljeg poentera EP u Poljskoj i Danskoj i za najboljeg korektora na SP u Brazilu.
Jovana Brakočević je jedina odbojkašica u Evropi koja je osvajala titule najbolje igračice na prvenstvu Evrope u Evropskoj ligi i Ligi šampiona. Ona je u 2013. osvojila bronzanu medalju u Gran Priju, a u istom takmičenju proglašena je za najboljeg korektora. Na EP je proglašena i za najboljeg smečera.
U LSS je proglašena za najbolju igračicu finalnog turnira, a Evropska odbojkaška konfederacija proglasila je Brakočevićevu za najbolju igracicu LSS. Ona je dobila priznanje i za najbolju igračicu Svetskog klupskog prvenstva, na kome je osvojila zlatnu medalju.
Trofeje za najbolje mlade odbojkaše i odbojkašice dobili su Tijana Bošković i Filip Stoilović. Boškovićeva je u 2013. godini debitovala u reprezentaciji Srbije i to u kadetskoj, juniorskoj i sada u seniorskoj reprezentaciji.
Na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Utrehtu kadetkinje Srbije su osvojile srebrnu medalju, a Boškovićeva je proglašena za najbolju igračicu (MVP) i najboljeg smečera turnira. Pored toga, ona je igrala ove godine na dva Svetska prvenstva, kadetskom i juniorskom.
Filip Stoilović je ove godine bio na širem spisku kandidata za Svetsku ligu i Prvenstvo Evrope. Za reprezentaciju je debitovao na Svetskom prvenstvu igrača do 23 godine u Uberlandiji u Brazilu, gde je Srbija osvojila srebrnu medalju, a on je dobio nagradu za najboljeg primača prvenstva.
OSS je ove godine prvi put nagradio najbolju odbojkašicu i odbojkaša na pesku - Milenu Matić i Marka Galeševa.