Vesti
Sport
RUKOMET: "Orlovi" preslišali "novinare"
30.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
RUKOMET: "Orlovi" preslišali "novinare"
Najbolji rukometaši Srbije prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo u Danskoj okončali ubedljivim trijumfom na revijalnom meču protiv selekcije novinara - 41:23.
Srpski rukometaši proverili su sa kojim kapacitettima krenuću na Evropsko prvenstvo u revijalnom duelu u Novom Sadu, protiv selekcije koju su izabrali novinari.
Izabranici Vladana Matića pokazali su na tom duelu ko je stariji, ubedljivo slavivši sa 41:23 (18:9).
Selektor je na duelu u Novom Sadu isprobao sve raspoložive snage, izuzev Darka Stanića, koji je dobio slobodno pa je meč posmatrao sa klupe, a momci su meč učinili zanimljivijim zahvaljujući brojnim atraktivnim potezima, koji su viđeni na obe strane.
Zapaženu ulogu naročito je imao golman "orlova" Slaviša Đukanović, koji je upisao 13 odbrana, od čega dva sedmerca.
Selekcija Srbije je duelom u Novom Sadu okončala prvi deo priprema za EP u Danskoj i posle proslave novogodišnjih praznika ekipa će se ponovo okupiti 2. januara. Matić će tada na raspolganju imati kompletan tim, jer će se priključiti i igrači koji nastupaju u Nemačkoj - Marko Vujin, Momir Rnić, Nikola Manojlović, Rajko Prodanović, Bogdan Radivojević i Draško Nenadić.
Evropsko prvenstvo u Danskoj, na kojoj Srbija brani srebrnu medalju, igra se od 12. do 26. januara. Srbija će igrati u grupi C, u Arhusu, sa selekcijama Francuske, Poljske i Rusije.
SRBIJA: Pušica (2), Đukić (2), Nikčević (4), Toskić (2), Ilić M. ,Stojković (5), Ilić N. (4), Zelenović (7), Stanković (5), Nenadić (7), Mitrović (3), Đukanović (13 odbrana, 2 sedmerca), Kocić (12 odbrana, 3 sedmerca).
NOVINARSKI TIM: Mladenović (1), Vojvodić, Vasić (6), Marjanović, Dragaš (3), Dimitrijević (4), Radovanović (2), Milić (14 odbrana, 1 sedmerac), Gugleta, Vuković (2), Pešić (1), Mirković, Rađenović (3), Čagalj (1).