Vesti
Sport
Radonjić: Sa Bilbaom na evroligaškom nivou
05.01.2014. 14:00
Izvor: Mondo
Radonjić: Sa Bilbaom na evroligaškom nivou
"Uspeli smo u cilju da pobedimo Igokeu i već sada se okrećemo Bilbau. Biće to utakmica na evroligaškom nivou", smatra trener košarkaša Crvene zvezde Telekom
Košarkaši Crvene zvezde Telekom ušli su u 2014. godinu na odličan način - jednom od najubedljivijih pobeda ove sezone.
Odličnom igrom i "rafalom" u šutu za tri poena savladali su Igokeu 93:59 u meču 15. kola ABA lige.
Trener Dejan Radonjić bio je zadovoljan posle utakmice u "Pioniru", ali je upozorio igrače da je ta priča već završena i da treba da se koncentrišu na sredu, kada će u Evrokupu ugostiti Bilbao.
"Utakmicu smo od samog početka otvorili dobrom igrom u odbrani, da bi od te odbrane sledio dobar napad. U nekim trenucima, zbog prevelike želje, u napadu smo igrali na način na koji to nije bilo adekvatno, međutim, uspeli smo u našem cilju i osvojili nova dva boda. Već večeras se okrećemo meču u Evrokupu, za koji smatram da će biti na evroligaškom nivou", rekao je Radonjić.
U hali "Pionir" ove subote je bilo oko 3.500 gledalaca, a trener crveno-belih nada se još većoj podršci u sredu.
"Bilbao je jedna od boljih ekipa u Evrokupu. Imali su loš start u prvenstvu, ali igraju sve bolje i bolje. Hvala navijačima što su bili uz nas i nadam se da će protiv Bilbaa biti puna hala i da ćemo slaviti zajedno sa navijačima".
Sredinom druge četvrtine, uz ovacije publike, na parket je istrčao povratnik u Zvezdu - Tadija Dragićević. Nekadašnji kapiten meč je završio sa šest poena i četiri skoka za 11 minuta.
"Dragićević je imao jedan trening upoznavanja i pripreme za meč. Sigurno je da će biti potrebno određeno vreme da se potpuno uklopi u našu igru, ali po mom mišljenju to vreme neće biti predugačko", ocenio je Radonjić.
Novinare je interesovalo zašto u timu nije bilo talentovanog Dušana Ristića.
"On nije sa nama na treninzima već nekoliko dana. To je pitanje za upravu. Postoje administrativni problemi i više od toga ne bih mogao da kažem", odgovorio je strateg Zvezde.
Krilni košarkaš crveno-belih Ivan Radenović zadovoljan je što se ekipa nije puno "potrošila" u duelu sa Aleksandrovčanima.
"Dobro smo ih analizirali i naučili njihove jake strane, koje smo uspeli da zaustavimo. Dodatni plus je taj što je trener uspeo da rasporedi minute među igračima, tako da niko od nas nije bio opterećen. Sada imamo vremena da se odmorimo i da se spremimo za veoma važnu utakmicu koja nas čeka u sredu".
Trener Igokee Milutin Latinčić kazao je da je beogradski klub "apsolutno zasluženo pobedio".
"Zvezda je pokazala kako se igra u Evroligi, sa puno kontakta u odbrani, a odlično ih je služio šut za tri poena, skok... Sve im se otvorilo. Mi nismo uspeli da uspostavimo ni unutrašnju, ni spoljnu igru. Sve se svelo na indvidualni kvalitet pojedinaca", rekao je Latinčić.
Branko Jorović je kazao da igra Igokee "nije ličila na košarku".
"Nismo se adaptirali od starta, a Zvezda je pokazala da ima igrački kvalitet, veliku rotaciju i lagano je dolazila do šuta. Mi smo u velikom padu i moramo da podignemo nivo igre. Naša igra protiv Zvezde nije ličila na košarkašku", kritički je izjavio Jorović.
Zvezda će u narednom kolu ABA lige igrati 11. januara protiv Radničkog u Kragujevcu, dok će Igokea biti domaćin Mega Vizuri.