Vesti
Sport
Zvezdin apel: Navijajte fer u Evrokupu, prete nam prazne tribine
07.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Zvezdin apel: Navijajte fer u Evrokupu, prete nam prazne tribine
Košarkaški klub Crvena zvezda potrošio je sve kredite i svaki naredni i najmanji incident biće najoštrije sankcionisan od strane disciplinske komisije Evrokupa, zbog čega se apeluje na fer i sportsko navijače pred meč sa Bilbaom (sreda, 19.15).
Zbog ubacivanja raznih predmeta na teren i upotreba lasera crveno-beli su u sezoni 2012/2013. oštro novčano kažnjeni sa čak 34.500 evra.
Ove sezone Zvezda je posle prvog kola D grupe Evrolige i duela sa Lokomotivom pismeno upozorena zbog ubacivanja predmeta na teren. Posle meča sa Panatinaikosom stigla je novčana kazna u iznosu od 12.000 evra zbog ubacivanja upaljača i kovanica na teren, kao i zbog upotrebe lasera.
Na utakmici poslednjeg kola sa Laboral Kućom zbog samo jednog upaljača koji je ubačen na teren na samom kraju meča, stigla je kazna u iznosu od 1.000 evra, ali i propratno pismo u kome je jasno stavljeno do znanja da će se svaki naredni i najmanji incident tretirati kao težak prekršaj i da će klub u tom slučaju snositi veoma oštre snakcije.
To znači da bi Zvezda, ukoliko bilo kakav predmet bude ubačen na teren u Evrokupu, mogla da se suoči sa oduzimanjem bodova, igranjem utakmica pred praznim tribinama, pa čak i isključenjem iz takmičenja na godinu dana što bi nanelo ogromnu štetu klubu.
Iz tog razloga sa Malog Kalemegdana apeluju i pozivaju svoje navijače da ispune Pionir u sredu, pruže potrebnu podršku voljenom klubu, ali da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren i upotrebe lasera, jer bi sve to moglo za da ima nesagledivo negativne posledice za klub.