Vesti
Sport
Nemanja Vidić od leta u Barseloni?!
08.01.2014. 20:00
Izvor: RTS
Nemanja Vidić od leta u Barseloni?!
Nemanja Vidić sada na prvom mestu kandidata za novog štopera Barselone, prenosi uvek dobro upućeni "El mundo deportivo".
Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić od leta bi karijeru mogao da nastavi u Barseloni, preneo je El mundo deportivo.
Nekoliko puta prethodnih godina Vidić je, prema pisanju lista, takođe figurirao kao jedno od rešenja za Barseloninu odbranu, ali do transfera nije došlo iz poznatih razloga.
Barselona već neko vreme traži štopera za novu sezonu, a pored Vidića pominju se David Luiz, Tijago Silva, Santijago Verđini, Eder Balanta i Danijel Ager.
El mundo deportivo navodi da je Vidić svakako bolji od pomenutih igrača, a uz to odigrao je najviše velikih utakmica.
Takođe, list ističe i da se Vidić oprostio od reprezentacije Srbije, što znači da bi uvek bio koncentrisan isključivo na klupske obaveze.
Pored toga, srpskom fudbaleru je saigrač u Junajtedu već bio Đerard Pike, koji godinama sa uspehom igra u Barseloni.
Ove sezone srpski fudbaler u Junajtedu imao je problem sa povredom leđa, ali je uprkos tome odigrao 19 mečeva i postigao jedan gol.
Vidić je na Old Traford došao u januaru 2006. godine iz moskovskog Spartaka. Sa Junajtedom je osvojio pet titula prvaka Engleske, Ligu šampiona, tri Liga kupa, Svetsko klupsko prvenstvo i pet Superkupova Engleske.
Bivši kapiten Crvene zvezde za selekciju Srbije odigrao je 56 mečeva i dao dva gola.