Vesti
Sport
PARTIZAN: Zablistamo, pa glupo izgubimo
10.01.2014. 20:00
Izvor: Mondo
PARTIZAN: Zablistamo, pa glupo izgubimo
Žofri Lovernj smatra da su igrači Bajerna samo iskoristili greške crno-belih. "Bilo je loših sudijskih odluka", tvrdi Bogdanović.
Žofri Lovernj rekao je novinarima da je Partizan mogao da slavi u Minhenu, da je bolje odigrao u fazi odbrane, dodavši da nije dovoljno odigrati dobro prvo poluvreme i onda stati.
"Imamo blistave trenutke, ali i potpuno glupe poraze. Napredujemo kao ekipa, znam to, ali nije dovoljno da to pokažemo samo u prvih 20 minuta. Ovaj poraz mora da nas probudi, jer smo i dalje u trci za četvrtfinale".
Partizan je u Minhenu poražen rezultatom 71:65, iako je sredinom treće četvrtine imao 14 poena prednosti. Zato se nalazi na dnu tabele F grupe sa skorom 0-2.
"Igrači Bajerna su pametno iskoristili naše greške. Siguran sam da smo mogli da ih pobedimo, ali ako to želimo, moramo da igramo svih 40 minuta, ne 35 kao protiv Reala ili 32 kao sada", izjavio je francuski reprezentativac.
Bogdan Bogdanović otišao je na poluvreme sa 16 postignutih poena, ali u nastavku je bio mnogo bolje čuvan. U finišu je trojkom doveo crno-bele na poen zaostatka, što se ispostavilo da je bio poslednji koš gostujućeg sastava.
"Nismo odgovorili na njihovu agresivnost u drugom poluvremenu. Imali smo neke iznuđene greške, brzoplete reakcije... Ali, bitna je i koš-razlika. Kad smo već izgubili, dobro je što je to bilo samo sa šest poena. Nećemo se predati u nastavku Top 16 faze".
Mladi bek kritikovao je i sudijsku trojku.
"Bilo je stvarno loših odluka, sto odsto na našu štetu. Nismo znali da dobijemo i sudije i njih".
Partizan će u narednom kolu Evrolige, sledećeg petka, dočekati moskovski CSKA.