Vesti
Sport
Novak ekspresno do trećeg kola
15.01.2014. 20:00
Izvor: RTS
Novak ekspresno do trećeg kola
Đoković je prošao i drugi korak u odbrani titule na Australijan openu savladavši u drugom kolu Argentinca Leonarda Majera sa 3:0 - po setovima 6:0, 6:4, 6:4. Naredni protivnik našeg tenisera Uzbekistanac Denis Istomin.
Drugi reket sveta sigurnom igrom u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije savladao je Leonarda Majera iz Argentine sa 6:0, 6:4, 6:4.
Za plasman u osminu finala turnira Đoković će igrati sa Uzbekistanacem Denisom Istominom, koji je bio bolji od Rusa Dimitrija Tursunova - 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.
Samo sat i pedeset minuta igre bilo je dovoljno našem teniseru da slomi otpor Argentinca, 98. igrača sveta.
Đokoviću nije preterano smetalo ni 39 stepeni izmerenih na "Rod Lejver areni", pa je furiozno počeo meč dobivši prvi set sa 6:0 uz samo tri greške.
Još impresivnije zaigrao je Đoković u drugom setu, tako da je Majer delovao kao nemoćni posmatrač.
Kakav-takav otpor Majer je uspeo da pruži tek u trećem setu. Argentinac je rešio da se u što boljem svetlu oprosti od publike, a Novak je počeo da oseća posledice velike vrućine.
Sve do devetog gema nije bilo prilike za brejk, kada je Đoković ipak uspeo da slomi otpor Argentinca i da svojim servisima potvrdi trijumf za 108 minuta igre.
"Uslovi nisu bili laki i nisam želeo da provedem previše vremena na vrućini, hteo sam da pobedim što je brže moguće", rekao je Novak nakon meča koji je trajao nešto manje od dva sata. "Znao sam da ću igrati po danu i zato sam se psihički spremio za teške uslove", dodao je Nole.