Vesti
Sport
Jelena stala u osmini finala
20.01.2014. 20:00
Izvor: RTS
Jelena stala u osmini finala
Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije. Ona je poražena od Rumunke Simone Halep sa 2:1 po setovima 6:4, 2:6, 6:0. Meč je trajao jedan sat i 54 minuta.
Jelena nije uspela. Nakon gubitka prvog seta uspela da se vrati u meč i lako stiže do izjednačenja. Kada se očekivalo da će nastaviti u istom ritmu jednostavno je stala. Ništa joj nije polazilo za rukom što protivnica koristi i sa nulom dobija treći set i zasluženo se plasirala u četvrtfinale.
Rumunka prva dolazi do brejka u prvom setu. Pri rezultatu 1:1 ona oduzima servis našoj teniserki. Jelena vraća brejk u šestom gemu i ponovo je izjednačeno - 3:3. Ipak u devetom gemu Halepova je ponovo bolja i oduzima servis našoj teniserki, a potom osvaja i svoj servis, 6:4 u prvom setu.
Jelena je u drugom setu zaigrala mnogo bolje. Nametnula je svoj stil igre i kontrolisala set. Prva dolazi do brejka i vođstva od 3:1. Već u narednom gemu Rumunka uzvraća. Međutim, Jelena se ne predaje još silovitije napada i do kraja seta, uz dva brejka, osvaja sve gemove, 6:2.
Kada se očekivalo da će uspeti da stigne do kompletnog preokreta Jankovićeva je jednostavno stala u trećem setu. Ništa nije uspela da pogodi. Protivnica koristi greške naše teniserke i bez izgubljenog gema rešava meč u svoju korist, 6:0 u trećem setu.

Razočarana sam...
Jelena Janković je rekla posle poraza da je razočarana, jer je očekivala da se plasira u četvrtfinale Australijan opena.
"Razočarana sam, na prethodnim mečevima nisam igrala najbolji tenis, ali sam se borila. Bilo bi mnogo bolja situacija da sam danas odigrala pametnije neke poene. Očekivala sam da prođem dalje, ali šta da se radi, takav je život", rekla je Jankovićeva.
Srpska teniserka je na početku duela sa Halep imala dosta problema sa forhendom.
"Ne znam zašto, posebno je to bio slučaj u prvom setu. Nisam se dobro kretala i zato nisam imala čiste udarce, ali dešava se", zaključila je Jankovićeva.