Vesti
Sport
Blažič: Odbranom do pobede
24.01.2014. 20:00
Izvor: RTS
Blažič: Odbranom do pobede
Ubedljiva pobeda protiv Panioniosa je iza njih. Crveno-belima predstoji novi izazov u regionalnoj ligi, gostuju mađarskom Solnoku u 18. kolu ABA lige. Meč je na programu u subotu od 17.00 časova. Jaka Blažič rekao da je ključ uspeha u dobroj odbrani.
Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da njegova ekipa mora oprezno da uđe u predstojeću utakmicu protiv Solnoka u Jadranskoj ligi i da će dobrom igrom u odbrani pokušati da dođe do pobede.
Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Mađarsku, gde će u subotu od 17 sati igrati protiv Solnoka, utakmicu 18. kola Jadranske lige.
"Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre igre u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu. Ipak, moramo da budemo veoma oprezni, jer bez obzira na trenutnu poziciju Solnoka na tabeli, to je veoma dobar tim. Imaju dosta iskustva i veliku podršku publike. Ali, ako budemo igrali našu igru, mislim da možemo da pobedimo", rekao je Blažič.
Posle 17 kola, Zvezda je prva na tabeli sa 14 pobeda i tri poraza, a Solnok je pretposlednji sa pet pobeda i 12 poraza.
"Imaju veoma dobru spoljnu liniju, koju predvodi Vili Voren i prvenstveni zadatak biće nam da ga zaustavimo. Mogu da budu veoma nezgodni ako ime se omoguće otvoreni šutevi spolja, dok se pod košem oslanjaju na kvalitet i iskustvo Martona Badera. Hala u kojoj igraju je mala, atmosfera je uvek dobra, a publika im daje dodatni motiv", rekao je Blažič.
"Moramo da igramo veoma jaku odbranu i da koristimo svaku priliku za postizanje lakih poena iz kontri. U napadu moramo da igramo pametno, da ne žurimo i da strpljivo tražimo najbolja rešenja. Ako ispunimo ove zadatke očekujem da ćemo upisati još jednu pobedu", dodao je on.
U ekipu Zvezde vratio se Branko Lazić, koji je zbog zdravstvenih problema propustio utakmicu sa Panioniosom.