Vesti
Sport
FED KUP: Nije sve gotovo
09.02.2014. 14:00
Izvor: Mondo
FED KUP: Nije sve gotovo
Teniserke i selektor Srbije uprkos visokom vođstvu Kanade od 2:0 u Fed kupu kažu da nema isticanja bele zastave, već će se boriti do poslednje šanse.
Reprezentacija Kanade je već prvog dana takmičenja u prvom kolu Svetske grupe II Fed kupu u Montrealu napravila visoku prednost u meču protiv Srbije.
Aleksandra Voznijak iznenadila je Vesnu Dolonc (7:5 2:6 6:4), dok je Eženi Bušar očekivano ubedljivo dobila Jovanu Jakšić (6:0, 6:1).
"Nismo završili dan rezultatom 1:1, koji smo očekivali i nadali se. Kanađanke su zasluženo dobile i čestitam na tome, ali i mojim devojkama na borbi. Vesna je igrala odlično, naročito u prvom setu, ali je onda servis stao i, bez obzira na to što je imala mali broj duplih grešaka, pravila ih je u najvažnijim trenucima. U drugom setu je igrala odlično, u trećem je stigla vođstvo protivnice, ali nije imala snage da reši meč u svoju korist", analizirao je učinak Srbije selektor Dejan Vraneš.
U drugom duelu nije bilo neizvesnosti.
"Vesnin poraz nas je malo poremetio, jer smo računali da možemo da dobijemo taj meč, pre nego da će Jovana Jakšić da iznenadi Eženi Bušar. A Bušar je odigrala stvarno odlično, pokazala je da je među najboljim mladim igračicama sveta, da je veoma zrela, perspektivna i veoma kvalitetna. Jovana je dala maksimum, ali je rivalka bila bolja", dodao je Vraneš.
Selektor Srbije istakao je da uprkos visokom vođstvu domaćina, Srbija nije odustala. Drugog dana snage će odmeriti Voznijak i Jakšić, a zatim Dolonc i Bušar.
"Ne predajemo se uprkos svemu. Meč još uvek nije gotov, iako gubimo sa 2:0, i spremićemo se za nastavak takmičenja. Mislim da će se devojke maksimalno potruditi na terenu. Verujem da Vesna posle odigranog prvog meča i analize može da odigra još bolje. Bušar jeste favorit, ali mi verujemo i smatramo da je sve moguće".
I Vesna Dolonc polaže nadu da bi mogla da iznenadi Bušar. One su se sastale prošle godine na turniru u Sinsinatiju i Kanađanka je ubedljivo slavila sa 6:3, 6:1.
"Bušar je ubedljivo dobila meč u Sinsinatiju, jer sam imala probleme sa nekim povredama, a i ona je igrala veoma dobro. Ipak, sada osećam da sam mnogo spremnija. Očekujem veoma težak meč jer je ona u odličnoj formi, igrala je polufinale Australijan Opena. Uprkos tome nadam se da će biti neizvesno i mislim da mogu da dobijem taj meč", optimista je Dolonc.
Nastavak borbe u Montrealu između Kanade i Srbije zakazan je za večeras od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.
Pobednik duela u Kanadi boriće se u plej-ofu za ulazak u Svetsku grupu I, dok će poraženi tim zajedno sa kvalifikantima iz Zone I igrati za opstanak u Svetskoj grupi II.