Vesti
Sport
MEGA: Da je Jokić video Miljenovića...
10.02.2014. 20:00
Izvor: Mondo
MEGA: Da je Jokić video Miljenovića...
Mladi krilni centar Mega Vizure Nikola Jokić osetio se "prazno" u nedelju uveče zbog propuštene šanse u poslednjem napadu finala. MVP Vasilije Micić čuo aplauz "Pionira" i pozive da pređe u Zvezdu.
Nikola Jokić (19, 209 cm), talentovani krilni centar, bio je prošlog februara član juniorskog tima Mega Vizure i nastupao na evroligaškom turniru u svom uzrastu. Godinu dana kasnije, odlučivao je finale Kupa Radivoja Koraća.
U uzbudljivoj i atraktivnoj utakmici u "crveno-belom" Pioniru, U-19 reprezentativac Srbije imao je šut za pobedu nad Crvenom zvezdom Telekom:
Prihvatio je loptu i posle izvedenog auta i, u nedostatku rešenja, odlučio da sam završi akciju. Na njegovu žalost, neuspešno, jer je pogodio rub table. Na semaforu je ostao ispisan konačan rezultat 81:80.
"Trebalo je da odigramo neki 'pikenrol', odnosno neku alternativnu akcija. Nije uspelo", "vrteo je film" Jokić posle utakmice.
"Osećam se prazno, zato što sam imao Miljenovića na prodoru. Mogao sam da mu dodam, ali ga u trenutku nisam video. Nisam pustio pas, zbog čega mi je mnogo žao", dodao je on.
Jokić je u nedeljnom finalu proveo na terenu 22 minuta i za to vreme ubacio deset poena, uz devet skokova.
"Imali smo veliku šansu koja se možda neće ponoviti, da pobedimo u Kupu Radivoja Koraća. Promašili smo puno slobodnih bacanja, dozvolili smo im puno skokova u napadu, kao i zicera koje bi trebalo da branimo bolje. Eto, ostaje taj žal za pobedom. Potrudićemo se da to popravimo ubuduće. Okrećemo se sledećoj utakmici", podvukao je mladi krilni centar.
I Jokić i ostali mladi igrači Mege pozdravljeni su aplauzom celog "Pionira" tokom dodelje medalja. Dlanovima su rivalu čestitali i košarkaši i stručni štab Crvene zvezde.
Pogledi su u tim trenucima najviše bili usmereni ka Vasiliju Miciću, perspektivnom plejmejkeru, koji je, kao i prošle godine, iskoristio Kup da pokaže šta sve zna i može.
Kreator igre tima Dejana Milojevića dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača finala, sa indeksom korisnosti 25! Ubacio je 18 poena, uz devet asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte.
Navijači su mu skandirali i "Vaso, cigane", aludirajući na njegovu navijačku pripadnost.
"Prija mi aplauz i podrška, ali sam igrač Mege, pa ćemo videti za ubuduće", rekao je Micić posle meča.
Seniorski reprezentativac Srbije ponovo je bio inspirisan u borbi za "Žućkovu levicu". Prošle zime je u Kragujevcu odigrao dobro protiv Partizana, a u nedelju uveče, u bučnom Pioniru zablistao i protiv Crvene zvezde.
"Ušli smo rasterećeno, ali ne tako da smo bili inferiorni, već smo znali da mnogo toga možemo da dobijemo u ovoj utakmici. Nismo baš zamišljali da izgubimo na jedan poen, ali smo znali da i ako izgubimo to nije strašan događaj za nas. Međutim, kako smo otvorili, bilo je izvanredno..."
"U trenutku nisam ni znao da vodimo 18 razlike, ali definitivno smo zaslužili da pobedimo", dodao je Micić, prisećajući se detalja sa početka druge četvrtine.
Igrači Dejana Milojevića istrčaće sledeći put na parket u ponedeljak, kada će u Smederevu ugostiti Cibonu, u jednom od derbija 20. kola ABA lige. Nastup u Kupu pružio je još jedan dokaz da su sposobni da igraju ravnopravno sa najboljim timovima u regionu.
"Kup nam znači puno toga. Iskustvo, želju za napredovanje, a i videli smo da možemo da igramo ravnopravno sa Zvezdom, koja je trenutno najbolja u ABA ligi... Kada igramo agresivno u oba pravca možemo svima da pomrsimo račune", podvukao je Micić u razgovoru sa novinarima u miks-zoni hale "Pionir".