Vesti
Žuta štampa
Željko Joksimović u Istanbulu na Dan zaljubljenih
10.02.2014. 20:00
Izvor: Story
Željko Joksimović u Istanbulu na Dan zaljubljenih
Pop pevač i član žirija takmičenja X Faktor 14. februara nastupiće u Istanbulu, a s obzirom na to da u Turskoj ima ozbiljnu reputaciju, javnost očekuje spektakl u režiji ovog umetnika.
Joksimović za ovu priliku najavljuje ostvarenje dugo planiranog projekta prezentacije muzičke balkanske baštine sa svojim potpisom.
Predstojeći spektakl u gradu na Bosforu u režiji Željka Joksimovića zaista će biti u duhu obeležavanja svojevrsnog jubileja. Pre deset godina Joksimović je na evrovizijskoj sceni prvi put skrenuo pažnju međunarodne javnosti na sebe sa pesmom koja je do danas dobila brojne ugledne nagrade i priznanja, a pre samo dve godine proglašena za najomiljeniju evrovizijsku pesmu svih vremena. Od tada do danas,Joksimović iza svog imena beleži brojna jednako uspešna ostvarenja.
- Balkan projekat pripremam već godinama i na njega sam jako ponosan. Zbog toga mi je veoma važno da oslušnem mišljenje publike. Osnova ideja je da to bude spona muzičkog nasleđa balkanskih zemalja čiji narodi mogu, svako za sebe, da pronađu svoj identitet u muzici kao vrhunskoj i jedinoj umetnosti koja nema granica. Zbog toga, jednako koliko i zbog svoje publike u Turskoj sa velikim nestrpljenjem iščekujem nastup u Istanbulu - objasnio je Željko Joksimović.
Na sceni u velepnom Zorlu centru 14. februara Željko će se pojaviti zajedno sa svojim Ad Hoc Orkestrom u punom sastavu, timom sa kojim nastupa u posebnim prilikama, poput onog na Evrosongu u Bakuu 2012, Koncertu za mir u Sarajevu i dr. a očekuju se još neka iznenađenja.