Vesti
Sport
Ivanović nemoćna protiv Venus Vilijams
19.02.2014. 20:00
Izvor: novimagazin.rs
Ivanović nemoćna protiv Venus Vilijams
Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju, pošto je danas u drugom kolu izgubila od Amerikanke Venus Vilijams sa 6:2, 6:1. Jelena Janković je bila bolja od Lucije Šafarove sa 2:0 i očekuje je duel sa Serenom Vilijams.
Vilijams je bez većih problema i posle samo 56 minuta igre došla do devete pobede u međusobnim duelima.

Ivanovićeva ni u jednom trenutku nije uspela da zapreti izuzetno raspoloženoj protivnici, koja se trenutno nalazi na 44. mestu svetske rang liste.

Starija od sestara Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv Italijanke Flavije Penete.

Janković bolja od Šafarove, sledi duel sa Serenom

Jelena Janković se plasirala četvrtfinale istog turnira, pošto je bila bolja od Čehinje Lucije Šafarove sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4).

Janković će u narednoj rundi turnira igrati protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams, koja je u drugom kolu bila bolja od Ekatarine Makarove iz Rusije.

Srpska teniserka je u prvom setu imala nekoliko prilika za brejk, ali se Šafarova uspešno branila. Ono što joj nije pošlo za rukom tokom celog seta jeste u 13. gemu, kada je konačno uspela da realizuje brejk priliku, a samim tim i da povede sa 1:0 u stovima.

Jankovićeva je u drugom gemu drugog seta oduzela servis Čehinji i povela sa 3:0, ali je Šafarova vrlo brzo uspela da se revanšira i izjednači rezultat, ali nije imala snage za potpuni preokret.

Jankovićeva je još jednim brejkom u desetom gemu osigurala pobedu i
plasman u četvrtfinale.