Vesti
Sport
EK: Zvezdi evroligaši na putu do polufinala
20.02.2014. 20:00
Izvor: Mondo
EK: Zvezdi evroligaši na putu do polufinala
Crveno-beli su porazom od Nižnjeg zakazali duel sa Lijetuvos Ritasom u osmini finala. U četvrtfinalu potencijalni rivali su Nanter i Budiveljnik.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom propustili su u sredu uveče priliku da pred svojim navijačima savladaju Nižnji Novgorod i sa prvog mesta Grupe L uđu u osminu finala Lige šampiona.
Da su pobedili, igrali bi protiv Bešiktaša. Ovako, za rivala će imati Lijetuvos Ritas, što na prvi pogled možda i nije loše.
Crveno-beli su Litvance savladali dva puta ove sezone u evroligaškim okršajima.
Međutim, ako prođu Lijetuvos, izabranici Dejana Radonjića ponovo će na evroligašku ekipu. Ovaj put Nanter ili Budiveljnik, nedavne rivale Partizana u elitnom takmičenju.
U slučaju da su zauzeli prvo mesto, a onda i pobedili Bešiktaš, košarkaši Zvezde u četvrtfinalu bi igrali protiv Hapoela iz Jerusalima ili Ulma.
Grubo gledano, ako stignu do polufinala, crveno-beli bi tamo mogli da igraju protiv Uniksa. Da su se našli u drugom "kosturu", odnosno da su bili prvi u grupi, onda bi, opet kažemo grubo gledano, u borbi za finale mogli da se sastanu sa najboljim timom takmičenja Himkijem.