Vesti
Sport
DUBAI: Vratio se Nole, pobedom!
25.02.2014. 20:00
Izvor: Mondo
DUBAI: Vratio se Nole, pobedom!
Drugi teniser sveta, posle više od mesec dana pauze, nije imao problema u duelu sa Denisom Istominom na turniru u Dubaiju.
Poslednji meč pre turnira u Dubaiju Novak Đoković odigrao je 21. januara u polufinalu Australijan Opena. Posle poraza od Stanislasa Vavrinke 2:3 nije ga bilo na terenu više od mesec dana, a vratio se laganom pobedom u duelu sa Denisom Istominom, 54. igračem sveta.
Srpski teniser i drugi reket sveta bio je bolji rezultatom 2:0 (6:3, 6:3). Meč je trajao sat i 24 minuta.
Đoković je ovo osmo učešće na turniru u Dubaiju, a četiri puta je bio najbolji, poslednju titulu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio je prošle godine kada je u finalu nadigrao Tomasa Berdiha.
Ukupno je odigrao 32 meča i ostvario 29 pobeda.
Novak je u prvom setu napravio dva brejka i to mu je bilo više nego dovoljno da povede u meču. Posle izjednačenog početka, Đoković je oduzeo servis Istominu već u trećem gemu. Do kraja prvog dela igre sve je teklo glatko po Srbina.
Mnogo više uzbuđenja bilo je na početku drugog seta. Teniser iz Uzbekistzana, koji prvi put učestvuje na ATP turniru u Dubaiju, imao je tri brejk lopte, ali se Đoković odbranio i prvi stigao do vođstva. Ono je duplirano posle još veće borbe na servis Istomina. Novak je iskoristio tek šestu šansu u gemu da povede 2:0.
Dvedesetosmogodišnji Moskovljanin bio je slomljen.
Bez previše napora Novak je priveo meč kraju i plasirao se u osminu finala, gde ga čeka Roberto Bautista. Španac je 51. na ATP listi i do sada je samo jednom igrao sa Đokovićem, upravo prošle godine u Dubaiju. Srpski teniser je pobedio 6:1, 7:6.
Đoković je do sada u karijeri imao priliku da pet puta odmeri snage sa Uzbekistancem i samo jednom je izgubio set. Bilo je to prošle godine na turniru u Montrealu.