Vesti
Sport
Ilić: Ovo nije tipična situacija za nas
26.02.2014. 20:00
Izvor: RTS
Ilić: Ovo nije tipična situacija za nas
Kapiten Partizana Saša Ilić izjavi da ekipa zna kako da izađe iz novonastale situacije nakon gubitka liderske pozicije u prvenstvu Srbije. Do kraja prvenstva ima oš mnogo mečeva tako da vremena za popravni ima dovoljno. U tim je došlo nekoliko novih igrača tako da još nisu stopostotno uigrani. Takođe, po mišljenju Ilića ekipi nedostaje Jojić.
Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je da je situacija u kojoj se nalaze crno-beli
atipična za njih, ali da nema pritiska i da veruje u bolju igru u nastavku prvenstva.
"Ova situacija u kojoj se nalazimo zaista nije česta za nas. Nama je do sada olakšavalo to što smo bili prvi na tabeli, mada i sada ovakav položaj nam ne stvara pritisak i verujem da ćemo igrati još bolje u nastavku", rekao je Ilić novinarima u beogradskom hotelu Kraun Plaza.
Partizan je u prvom kolu prolećnog dela Super lige Srbije odigrao nerešeno s Novim Pazarom i prvi put posle 502 dana nije prvi na tabeli.
"Ta utakmica je prošla. Igrom smo i donekle zadovoljni, ali ne i rezultatom. Ipak, ovo je bio prvi zvanični meč po završetku priprema i znali smo šta nas očekuje", rekao je Ilić.
Kapiten Partizana je kazao da je optimista, obzirom da do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica. "S obzirom da nam je ostalo još mnogo utakmica do kraja prvenstva, nisam uplašen i razmišljam optimistično. Jedan bod nije velika razlika i verujem da će kvalitet naše igre na rasti iz meča u meč", dodao je Ilić.
Na pitanje novinara da li je možda veliki broj novih igrača uticao na igru u Novom Pazaru, Ilić je kazao da ne veruje da je to bio slučaj.
"Doveli smo ozbiljne igrače, svi poseduju veliki kvalitet, neki su igrali u velikim evropskim klubovima... Tokom priprema jesmo stekli kompaktnost, ali u prvoj takmičarskoj utakmici nisi uvek siguran šta da očekuješ... S obrizom na moje iskustvo, ja sam upozorio ekipu na to. Treba vremena, ali ne mislim da to uticalo na igru u Novom Pazaru", naveo je Ilić.
Upitan da li ekipi nedostaje Miloš Jojić, koji je u zimskom prelaznom roku prešao u Borusiju iz Dormunda, Ilić je kazao da nedostaje, ali da najbolji igrač jesenjeg dela Super lige Srbije nije mogao da odbije ponudu takvog kluba.
"Naravno da nam fali Jojić, ali dobio je ozbiljnu ponudu jednog od najboljih klubova u Evropi, i naravno da je prihvatio, a mi smo mu poželii sreću", dodao je Ilić.