Vesti
Sport
Derbi za prvo mesto
27.02.2014. 20:00
Izvor: RTS
Derbi za prvo mesto
Spektakl na Tašmajdanu. U borbi za čelo tabele sastaju se direktni rivali Crvena zvezda i Radnički. Novi susret dva velika protivnika nakon dramatičnog finala Kupa Srbije. Ponovo motiva na pretek, a ulog možda još veći – čelna pozicija nakon ligaškog dela takmičenja. Oba trenera složna da pobeda u ovom duelu ne garantuje i titulu. Meč se igra u petak od 19.00 časova.
Treneri vaterpolista Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca Dejan Savić i Dejan Jovović složili su se da prvo mesto na kraju ligaškog dela šampionata Srbije ne garantuje osvajanje titule, ali su najavili da će učiniti sve da pobede u sutrašnjem derbiju.
Kragujevčani trenutno imaju tri boda više, zahvaljujući pobedi u prvom delu prvenstva na svom bazenu (8:7), što znači da će crveno-beli "juriti" dva gola razlike.
"Veliki ulog je u igri, prvo mesto mnogo znači pred početak plej-ofa, ali ne garantuje titulu. Radnički je u usponu forme, što su dokazali ubedljivom pobedom protiv Breše u Ligi šampiona i direktnim plasmanom u polufinale završnog turnira. Nećemo da jurimo razliku iz prvog meča, već razmišljamo samo o pobedi", rekao je Savić.
Neizvesnu borbu na Tašmajdanu najavio je i Jovović. "Rivalstvo između nas i Crvene zvezde je nešto što garantuje još jednu neizvesnu borbu. Sigurno da je pred nama teško gostovanje jer crveno-beli retko gube na svom bazenu, ali mislim da smo u finalu kupa pokazali da ožemo da izdržimo atmosferu koja se stvara. Ovo je utakmica koja može da donese mnogo toga, ali sa druge strane, domaći teren nije nešto što garantuje osvajanje prvenstva", istakao je Jovović.
Zvezda i Radnički ukupno su tri puta odmerili snage ove sezone, crno-beli su slavili u meču za Superkup Evrope u Bečeju i u finalu Kupa Srbije u Beogradu, dok je Radnički bio bolji u prvom delu prvenstva u Kragujevcu.
Derbi utakmica između Crvene zvezde i Radničkog igra se u petak od 19 sati na bazenu Tašmajdan.