Vesti
Sport
Kolašinac razočarao i ostao bez finala!
07.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Kolašinac razočarao i ostao bez finala!
Srpski dvoranski rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale na Svetskom prvenstvu u poljskom Sopotu. Kolašinac je kvalifikacije završio na 13. mestu, sa bačenih 20 metara i četiri centimetra.
Srpski atletičar Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale u bacanju kugle na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Sopotu, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 13. mesto.
Srpski dvoranski rekorder u bacanju kugle takmičenje je završio sa rezultatom od 20 metara i četiri centimetra. On je u prvoj seriji bacio 20,04 metra, a u drugoj i trećoj seriji je prestupio.
Za plasman u finale bio je dovoljan rezultat od 20,26, koji je kao osmoplasirani takmičar ostvario reprezentativac Rusije Aleksandar Lesnoj. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je nemački reprezentativac David Štorl sa 21,24 metra.
"Nisu mu odgovarali uslovi. Bacao je kuglu 19. po redu i između serija je bio opterećen. Nije uspeo da se koncentriše i uputi pravi hitac", rekao je Nikola Tomasović, trener Asmira Kolašinca.