Vesti
Sport
Petrović: Moramo zaustaviti Marjanovića!
11.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Petrović: Moramo zaustaviti Marjanovića!
Brži smo u igri dva na dva, ali moramo zaustaviti Bobana Marjanovića, rekao je trener Lijetuvos Ritasa Aleksandar Petrović pred duel sa Zvezdom.
Trener košarkaša Lijetuvos Ritasa Aleksandar Petrović tvrdi da njegov tim zna kako treba da igra protiv Crvene zvezde u revanš meču osmine finala Evrokupa, i priznao da se najviše pribojava centra crveno-belih Bobana Marjanovića.
Marjanović je sa 21 poenom i odličnim procentom šuta iz igre (12-8) predvodio Zvezdu do pobede od 88:82 u prvom meču prošle nedelje u "Pioniru".
"Znamo kako da igramo protiv njih i gde nam preti najveća opasnost, to su svakako visoki igrači. Raško Katić nije napravio veliku razliku u prvom meču, jer smo ga udvajali, ali je presudio Boban Marjanović - problem je zaustaviti tako visokog igrača. Saigrači moraju da pomognu Huanu Palasiosu, jer je njegov rival viši 20 santimetara", rekao je Petrović za klupsku televiziju.
Petrović je dodao da je Lijetuvos u Beogradu dobio bitku na spoljnim pozicijama, gde su dobro odigrali Kuk, Seibutis i Gecevičijus, ali da su zatajili centri, koji nisu uspeli da spreče ofanzivni skok protivnika, posebno u poslednjih nekoliko minuta.
"Neću žrtvovati Palasiosa, našeg najboljeg igrača u poslednja dva-tri meseca, jer nema telo i snagu da se suprotstavi protivničkim centrima. Naš problem je što nemamo igrača koji može da im parira u tom segmentu igre, ali s druge strane, imaće i Zvezda poteškoća da brani igru dva na dva u kojoj do izražaja dolazi brzina našeg igrača", poručio je Petrović.
Revanš utakmica osmine finala Evrokupa između Lijetuvos Ritasa i Crvene zvezde igra se sutra od 18.30 u "Simens areni" u Vilnjusu.