Vesti
Sport
Đoković: Ne smem više ovako
12.03.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković: Ne smem više ovako
Srpski teniser izjavio da je zbog pada koncentracije teško ostvario pobedu protiv 91. igrača sveta Alehandra Gonzalesa u trećem kolu Indijan Velsa i dodao da to više ne sme sebi da dozvoli.
Novak Đoković igraće u osmini finala Indijan Velsa, nakon što je posle više od sat i po vremena igre uspeo da eliminiše Kolumbijca Alehandra Gonzalesa - 6:1, 3:6, 6:1.
Drugi teniser sveta posle apsolutne dominacije u prvom setu, dozvolio je protivniku, koji je prvi put u karijeri učestvovao na turniru Masters serije, da preuzme incijativu, stigne do brejka i uvede meč u treći set.
"Igrao sam dobro na početku, a onda sam doživeo veliki pad koncentracije i bez ikakvog razloga mu dozvolio da osvoji drugi set. Vratio sam se u trećem setu, ali to ne sme više da mi se događa", rekao je Novak posle meča.
Đoković je istakao da je učešće mladih igrača na velikim turnirima dobra stvar za tenis, ali i da od iskusnijih rivala iziskuje dodatni oprez.
"Bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem na njegov stil igre. Imate nova lica i igrače koji mogu da igraju protiv najboljih i to je dobro za sport. Takođe, to nas tera da radimo jače i da napredujemo pokušavajući da podignemo igru na viši nivo", dodao je Đoković.
Najbolji sportista sa prostora SFRJ za ulazak u četvrtfinale boriće se sa Hrvatom Marinom Čilićem, 24. teniserom sveta, koji je bio bolji od Tomija Robreda (6:4, 6:3).
"Čilić je u zaista dobroj formi, napredovao je poslednjih meseci radeći sa Goranom Ivaniševićem. Moram da igram na visokom nivou tokom celog meča ako želim da ga pobedim", rekao je srpski teniser.
Novaku će to biti osmi duel protiv Čilića u karijeri, a sve prethodne završio je u svoju korist, uključujući i poslednji odigran 2012. u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju (6:3, 6:2).
Turnir u Indijan Velsu, koji je Đoković osvajao dva puta u karijeri, a prošle godine eliminisan u polufinalu, igra se za nagradni fond od 5,24 miliona dolara.