Vesti
Sport
Jelena bez polufinala
13.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Jelena bez polufinala
Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale Indijen Velsa. Poražena je od Poljakinje Agnješke Radvanjske sa 2:1 po setovima 7:5, 2:6, 6:4. Sjajan meč, velika borba i dva sata i 33 minuta vrhunskog tenisa. Pobednica ovog duela u borbi za finale igraće sa Simonom Halep iz Rumunije.
Jankovićeva nije uspela da kruniše odličnu formu u Indijen Velsu. U borbi za polufinale savladala je Poljakinja Agnješka Radvanjska. Može se reći da je u ovom duelu Jeleni nedostajalo i malo sreće. Fantastičan povratak u trećem setu, ipak u odlučujućim momentima protivnica je imala više koncentracije i stigla do trijufa.
Jelena nije dobro ušla u meč. Protivnica to koristi i dolazi do ranog brejka, potom i do prednosti od 3:0. Usledio je mirniji period igre u kome su obe tesirke osvajale svoje servise. Pri rezultatu 5:3, Jankovićeva uspeva da oduzme servis protivnici, zatim je sigurna na svoj servis i stiže do izjednačenja. Kada se očekivalo da će set ući u taj-brejk, Radvanjska ponovo uspeva da napravi brejk i reši prvi set u svoju korist 7:5.
Drugi set doneo je veliku borbu i mnogo bolju igru naše Jelene. Sve joj je polazilo za rukom. Uz dva brejka dolazi do prednosti od 4:0. Poljakinja uspeva da smanji na 4:2. Međutim, Jankovićeva je neumoljiva, ponovo vezuje dva gema i dolazi do izjednačenja u setovima, 6:2.
U odlučujućem setu došlo je do pada u igri naše teniserke. Sada Radvanjska dva puta oduzima servis Jelene i vodi sa 4:0. Jankovićeva uspeva da vrati jedan brejk, potom je bila sigurna na svoj servis i smanjuje na 4:2. Jelena je u naletu, vraća i drugi brejk, a zatim stiže do izjednačenja 4:4. Radvanjska je na sevisu, Jelena prpušta brejk šansu i protivnica uspeva da osvoji svoj servis i ponovo povede 5:4. U narednom gemu na sevis naše teniserke protivnica osvaja meč loptu, koristi je, 6:4 u trećem setu.