Vesti
Sport
Đoković zadovoljan i ponosan
17.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Đoković zadovoljan i ponosan
Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan načinom na koji je pobedio Švajcarca Rodžera Federera u finalu Mastersa u Indijan Velsu, i da će mu taj trijumf dati mnogo samopouzdanja u nastavku sezone. Đoković je sinoć treći put u karijeri osvojio Masters u Indijan Velsu, pošto je pobedio Federera sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6).
To je bila 42. titula za Đokovića u karijeri, a 17. trofej sa turnira iz Masters serije, čime se na trećem mestu izjednačio sa Amerikancem Andreom Agasijem.
"Raduje me način na koji sam osvojio titulu i to je velika satisfakcija pošto sam u poslednja tri kola igrao veoma teške mečeve u tri seta. Par poena je moglo da ode na moju ili njegovu stranu, ali je otišlo na moju. Ostao sam psihički jak i to će mi dati snagu i samopouzdanje u nastavku sezone", rekao je Đoković.
Đoković, koji je pobedom u Indijan Velsu smanjio zaostatak za Federerom na 16:17 u međusobnim duelima, pohvalio je igru protivnika.
"Pre meča sam rekao da će samo nekoliko poena odlučiti pobednika, a to se i desilo. Rodžer je igrao na veoma visokom nivou... Igrao je bolje nego što je igrao u poslednjih 13-14 meseci. Morao sam da odigram najbolji tenis i da budem veoma koncentrisan u poslednjim trenucima kako bih pobedio. Ponosan sam na rezultate tokom ovog turnira", rekao je Đoković.
Federer je plasmanom u finale popravio plasman na ATP listi, pošto je sa osmog "skočio" na peto mesto.
"Igrao je dobro, u završnici meča je držao lopticu u igri, a ja sam napravio suviše grešaka u najvažnijim trenucima. On je dobro igrao sredinom drugog seta i u trećem odigrao odlično, a u tim trenucima su stvari mogle da odu i na moju stranu, ali čestitam mu na dobroj igri", rekao je Federer.