Vesti
Sport
Nikolić: Imamo igru i kvalitet, nema mesta nervozi
18.03.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić: Imamo igru i kvalitet, nema mesta nervozi
Trener Partizana Marko Nikolić zadovoljan je kako Partizan igra, raduje ga i pristup utakmicama, ali ga brine opuštanje protiv Rada i nedisciplina, koja je opet ispoljena i to od iskusnog Danka Lazovića. Promene u timu protiv Slobode.
Iza Partizana je još jedan meč koji je odigran "na nož". Sigurnih 2:0 protiv Rada, crno-beli su doveli u pitanje i morali su dobro da se pomuče da bi stigli do nova tri boda. Veresija od gotovog nije napravljena, čime je Partizan pokazao još jedan kvalitet.
Trener srpskog šampiona Marko Nikolić imao je razloga da kritikuje, ali i da pohvali svoje igrače.
"Zadovoljan sam, pogotovo pretposlednjom i poslednjom utakmicom. Na dva vezana gostovanja postigli smo devet golova, a pored toga stvorili smo i desetak šansi. To je jako dobro i pozitivno", počeo je Nikolić naglasivši da crno-beli imaju pozitivnu energiju na terenu i primetnu želju za pobedom.
"Kvalitet igre je prilično dobar. Nije lako igrati svaku utakmicu na top nivou, ali takve smo ciljeve postavili ispred sebe i trudićemo se da se fokusiramo na kvalitet naše igre i da iz toga, što je očigledno na poslednjim mečevima, uz dobar pristup igri, dođemo do onoga što hoćemo - pobeda"!
Mladi trener na poslednje dve utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca i Rada izveo je identične postave, ali pred duel sa Slobodom moraće da razmišlja o promenama u startnoj postavi. Danko Lazović i Nikola Ninković su suspendovani zbog crvenih kartona, dok će Vladimir Volkov i Milan Obradović pauzirati zbog nagomilanih žutih.
"Moraćemo da promenimo najmanje tri igrača u timu, što nije mali broj, pogotovo ne za ekipu koja je postigla određen nivo. Moramo da nađemo momke, a imamo ih u Partizanu, koji su spremni da zamene odsutne igrače".
Nikolić je svestan da ekipa igra pod velikim pritiskom, ali to ne može da bude opravdanje za nedisciplinu igrača u crno-belom.
"Veliku grešku je napravio... I on, i Obradović, i Ilić, u ovim okolnostima u kojim radimo, moraju da budu najmirniji, a ne najnervozniji. Nije to lako, ljudi smo od krvi i mesa, sa emocijama. Naš rezultat moramo da tražimo, pre svega, kroz pristup igri i kvalitetu na terenu. Imamo igru, imamo individualni kvalitet, dobro smo fizički pripremljeni, motivisani smo... To ne bi trebalo da pređe neku gornju granicu motivacije da se pretvara u nešto drugo. Ni u trenucima kada utiču spoljni momenti. Nema opravdanja!
Šef stručnog štaba ima jasno kaže da "valjak" nema pravo na nepotrebne crvene kartone, koji za sobom povlače duže suspenzije.
"Neshvatljivo je da dva puta dobijamo kartone po datom golu. Mi na to nemamo pravo, nedopustivo je da dobijemo dva crvena kartona na taj način. Ipak, ne očekujem veliku kaznu za Lazovića i ne vidim nijedan razlog da ona bude drastična, pogotovo posle pregledanog snimka. Kažem, ne želim njega da opravdam, ali ne očekujem da kazna bude veća od one koja je predviđena za takve postupke. Nikakvog udaranja nije bilo", naglasio je Nikolić.
Pored nediscipline trener Partizana skrenuo je pažnju i na način na koji je njegov tim primio golove na Vračaru.
"Nedopustivo je da dobijemo dva gola po centralnom delu terena. U pripremi utakmice znali smo da je opredeljenje Rada da igra dugačkim loptama. U najvećoj meri sprečili smo takvu igru pritiskom na centralne bekove. Onog trenutka kada nam se učinilo da je utakmica gotova, a nije bila, dobili smo dve dubinske lopte po sredini terena... Došlo je do izražaja kvaliteta Injca, naših taktičkih grešaka i primili smo bez igre dva gola. Takve stvari više nikada ne smeju da nam se dešavaju. Doveli smo u pitanje dobijeno."
Izostankom Lazovića crno-beli će se opet naći u problemu sa napadačima jer Ismael Beko Fofana i Nemanja Kojić nisu dovoljno oporavljeni.
"Fofana je još uvek u fazi oporavka. Primetno je na njegovom telu i načinu na koji igra da to nije onaj igrač koji je letos došao u Partizan. Pregledima je ustanovljeno da ta vrsta bolesti koju je on imao zahteva duži oporavak. Medicinski je zdrav, ali funkcionalno nije sposoban potpuno. Biće u konkurenciji za tim. Fofana i Kojić nisu sedeli kod kuće, nego su radili delove treninga koje su mogli".
Posle dva gostovanja Partizan se vraća u Humsku, gde su njegovi navijači na prošloj utakmici napravili lep ambijent.
"Nema mesta na svetu gde se Partizan bolje oseća nego na svom stadionu u Humskoj. Uz onakvu podršku kakvu smo imali protiv Radničkog iz Niša to je najprijatnije mesto za crno-bele, dok protivnicima nije. To ne znači da će Sloboda igrati zatvoreno, jer Stamenković često pripremi neko iznenađenje", rekao je Nikolić.