Vesti
Sport
Može li Zvezda do istorijskog uspeha u Evrokupu?
19.03.2014. 20:00
Izvor: Telegraf
Može li Zvezda do istorijskog uspeha u Evrokupu?
Crveno - beli košarkaši imaju idelanu priliku da se nađu u polufinalu Evrokupa, a možda i da odu do finala, čime bi ostvarili jedan od najboljih rezultata u istoriji kluba
Mogu li košarkaši Zvezde do istorijskog uspeha? Mogu li ući među četiri ekipe u Evrokupu i uraditi ono što nije uspela nijedna generacija još od 1972. godine i generacije Kapičića, Slavnića i Simonovića…
Tada su crveno-beli osvojili Kup Kupova, koji je je pandan današnjem Evrokupu, i to je najveći uspeh u istoriji crveno -belih.
Istina, igrali su kasnije 1998. finale Kupa Radivoja Koraća, ali je to bilo trećerazredno tamičenje.
Ipak, ove sezone imaju lepu priliku da najpre uđu u polufinale Evrokupa, a kasnije uz malo sreće, dobru formu možda i do finala.
Ono što je najbolje u svemu je da crveno – beli imaju veliku priliku da to i ostvare, jer su napravili dobar rezultat protiv Budiveljnika u prvom meču četvrtfinala.
Poraz od tri poena razlike nije veliki 82:79, ali ostaje gorak ukus u ustima igrača jer je meč mogao da bude završen i nerešeno 79:79 da nije napravljen faul na šutu za tri poena na dve sekunde pre kraja.
Revanš u Beogradu neće biti lak nimalo ali uz 20.000 u Kombank Areni, crveno-beli su favoriti.
- Želeli smo da što veći broj navijača bude prisutan na utakmici, jer nam je pozitivna energija sa tribina preko potrebna za ostvarenje cilja.
- Zato smo se odlučili da se revanš meč četvrtfinala Evrokupa sa Budiveljnikom igra u Kombank areni – poručio je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.
Ono što je izvesno, je to da je Zvezda definitivno postala tim. Bez obzira na formu, situaciju, oni igraju timski i ne predaju se ni kada protivnik vodi dvocifrenom razlikom.
Istina, protiv Budiveljnika su se na kraju izglupirali jer su ispustili pobedu, ali ovo je tek prvo poluvreme. U Beogradu će biti drugačija situacija.