Vesti
Žuta štampa
Miki Đuričić pušten iz pritvora: Preti mu pet godina zatvora!
25.03.2014. 20:00
Izvor: Press
Miki Đuričić pušten iz pritvora: Preti mu pet godina zatvora!
Pčelar iz Kupinova i bivši učesnik rijalitija „Farma“, Miki Đuričić mogao bi da dobije pet godina zatvora zbog napada na policajca na dužnosti kojem je naneo lakše telesne povrede. Rijaliti zvezdi odmah posle incidenta na utakmici Kuponovo- Rad određen je pritvor i pušten je danas oko 13:30.
- Osumnnjičeni će u zakonskom roku biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi - najavljuju u lokalnoj policiji, a kako saznajemo, zakon o napadu na službena lice u našoj zemlji za ovakav incident predviđa kaznu od pet godina zatvora.
- Kod napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti podrazumeva se da se kažnjava napad na službeno lice zbog dužnosti koju obavlja, bez obzira na to da li se iza toga krije namera da se nešto postigne tim napadom. Kazne su slične kao za sprečavanje službenog lica — do tri godine zatvora, do pet ako je naneta laka povreda ili je zaprećeno oružjem i do osam u slučaju teške povrede, a strože kazne su za napad na policajca ili agenta službe bezbednosti. I ovde je moguće oslobađanje ukoliko je napad izazvan grubim ili nezakonitim ponašanjem službenog lica - kaže izvor upućen u zakonske regulative.