Vesti
Sport
Nađ: Saša Ilić da igra dok može
25.03.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Nađ: Saša Ilić da igra dok može
Sportski direktor Partizana Albert Nađ želi kapitenu Saši Iliću da igra dok god oseća da može. O pritisku: "Kad igraš u Partizanu budi spreman na to. Hoću da igrači osećaju pritisak i na ručku, večeri, u karantinu...".
Koliko će igrati Saša Ilić? Zapravo, koliko još može da igra Saša Ilić? Ako pitate navijače Partizana oni bi voleli da igra... doveka!
Jasno je da bez kapitena Saše Ilića Partizan nije isti. Ali, takođe je jasno da niko ne može da traje večno.
Golom glavom u 83. minutu utakmice protiv Slobode Saša Ilić je doprineo da svih 12.000 navijača Partizana u Humskoj u subotu oseti neverovatno olakšanje, jer operacija "Ne damo titulu" još traje.
Upitan da li bi bilo poželjno da Ilić ostane u takmičarskom pogonu i posle ove sezone, kada mu ističe ugovor, sportski direktor crno-belih Albert Nađ ovako je odgovorio novinarima: "Pre svega, Saletu želim da prestigne Stjepana Bobeka (u broju postignutih prvenstvenih golova) i da igra fudbal koliko god bude mogao i želeo. Ovime sam odgovorio i na vaše pitanje - prelazni rok se već priprema".
Analizirajući učinak ekipe posle prve trećine prolećnog dela sezone, Nađ je rekao da je ekipa "prespavala utakmicu u Novom Pazaru i prvo poluvreme protiv Slobode, ali da je, generalno, zadovoljan igrama, zalaganjem i efikasnosšću.
"Partizan je čvršći i agresivniji ovog proleća, što smo i želeli. Doveli smo nove igrače, koji su pokazali da su prava pojačanja, uz starosedeoce koji su podigli svoj nivo igre. Sve nas to hrabri i pokazuje da Partizan iz meča u meč igra na velikom nivou bez obzira na sve pritiske", rekao je Nađ.
Kad smo već kod pritisaka, da li je ova ekipa kadra da ih iznese na pravi način?
"Onaj ko dođe u Partizan svestan je da čitav vek koji provede ovde mora da igra pod pritiskom. Ovo je najveći klub u Srbiji, na Balkanu, ovde je pritisak i na treningu! Ja želim da igrači shvate da ne može bez tenzije. Pritisak mora da postoji i na ručku i na večeri i u karantinu i da samo sa takvim razmišljanjem mogu da izađu na teren. Za sada se ova ekipa dobro nosi sa pritiskom. Publika je prepoznala da je potrebna podrška ovoj ekipi. Bez obzira na to da li igraju dobro ili ne oni uvek pružaju maksimum", kaže Nađ.
Kako sada stvari stoje vrlo je moguće da će "večiti derbi", koji će biti odigran 26. aprila, odlučiti o prvaku. Nađ, međutim, ne razmišlja tako.
"I pre i posle 'derbija' biće dosta utakmica. Nas čekaju još neka teška gostovanja, jaki protivnici. Idemo iz utakmice u utakmicu. Partizan je taj koji sam o sebi odlučuje. Imali smo, da ga nazovem kiksom, protiv Novog Pazara, koji je pokazao da je vrlo nezgodan rival , pogotovo na svom terenu, ali i pre i posle toga morali smo da pobeđujemo. Ne treba zaboraviti da se i ostale ekipe bore za nešto - za Evropu ili opstanak i da će svi imati interes da ostvaruju najbolje rezultate", kaže Nađ.