Vesti
Sport
Vujošević: Ako se nastavi ovako, plašim se da će se u Srbiji igrati samo u Zvezdi
26.03.2014. 20:00
Izvor: Blic
Vujošević: Ako se nastavi ovako, plašim se da će se u Srbiji igrati samo u Zvezdi
Trener Partizana Duško Vujošević pohvalio je svoje igrače pred gostovanje u Evroligi Lokomotivi, ali je rekao da ne zna šta će biti sa crno-belima sledeće sezone, te da će, ukoliko se stvari ne promene, košarka u Srbiji igrati samo u Crvenoj zvezdi.
"Moramo da pohvalim momke koji dobro rade, ne znam kako bi se ponašali igrači Zvezde da je povređen Nelson ili neko od drugih poznatih igrača. Uprkos tome, moji momci se bore. Ukoliko se stvari ne promene, ne znam ša će biti naredne sezone. Plašim se da će se košarka u Srbiji igrati samo u Zvezdi. Nije dobro ako se pomaže Zvezda, a paralelno ruši Partizan, da bi se opravdalo ulaganje u Zvezdu", rekao je Vujošević.
Vujošević se zatim osvrnuo na meč u Rusiji, koji se igra u petak u 17 časova, rekavši da će crno-beli imati poteškoća u odlasku i povratku, jer ne idu čarter letom na gostovanje Lokomotivi.
"Teško je igrati u ovom ritmu, ma koliko naredna utakmica bila bitna, moramo da razmišljamo i o Cedeviti. Bili bi idealno da možemo da putujemo čarter letom, ali nema sredstava. Pozajmljuju se pare od privatnika i za regularne karte. Povratak je zakazan u subotu uz ogromno čekanje u Beču. Igramo protiv jake ekipe, njihov sponzor su železice Rusije, oni nemaju finasijski limit. U Beogradu su imali blagonaklono suđenje, a izborili su se za poštovanje u svim segmentima. Cilj im je plasman među osam najboljih, to je jasno", naveo je Vujošević.
Trener šampiona Srbije istakao je da je sportski direktor kluba Dragan Todorić doveo sveštenika koji pomaže u oporavku igrača.
"Tepić je imao male smetenje, Bertans i Milutinov se opravljaju. Otkad je Todorić doveo sveštenika, nema povreda. Nije se setio imena svih igrača i nije hteo da se očitava za Mišu Tumbasa", naglasio je Vujošević.
Što se tiče finansija, Vujošević je rekao da je klub imao kontakte sa čelnicima države, potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i premijerom Ivicom Dačićem, ali da još uvek nije isplaćena obećana pomoć.
"Bilo je kontakata sa Vučićem i Dačićem da Telekom bude sponzor, a jedini plaćamo porez sa kamatom. Vučić je obećao da će pronaći 400.000 evra, a ispunio je pola od toga. Poremetilo ga je to što je Partizanova publika skandirala protiv njega. Vučić nije u Severnoj Koreji da ga svi vole", izjavio je Vujošević.
On je takođe prokomentario halu koja će početi na leto sa izgradnjom rekavši da, iako je namenjena za košarkaše Partizana i Zvezde, crveno-belima nije potrebna, jer oni već imaju.
"Sala se daje Partizanu i Zvezdi, dokle je god Vesić i ta garnitura na vlasti, ništa normalno ne može da se dogodi. Zašto moramo da delimo halu ako oni sa FMP imaju već dve sale za trening? Radim dve godine, a primio sam tri plate, uzeo još jednu polovinu za lekove, da bi igrači kojim najviše treba novac dobili plate. Igrači su dobili dve-tri stipendije za prošlu godinu", zaključio je Vujošević.