Vesti
Sport
Vulićević za MONDO: Vraćamo dug Partizanu!
03.04.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Vulićević za MONDO: Vraćamo dug Partizanu!
Jesenas je pobedio Partizan, a sada će sve učiniti da bodovi ostanu u Humskoj, a njegov bivši klub se u Novi Sad vrati neobavljenog posla. Miroslav Vulićević hvali saigrače, klub i veruje da će titula ostati crno-bela.
Pojedince u Partizanu narednog vikenda očekuje zanimljivo iskušenje.
Trener Marko Nikolić i igrači Branislav Trajković, Petar Škuletić i Miroslav Vulićević na megdan će Vojvodini, klubu čije su boje branili do pre samo nekoliko meseci.
Sada imaju zadatak da crno-belima vrate ono što su im jesenas na stadionu "Karađorđe" uzeli. Tri boda!
Zvuči neverovatno, ali upravo bi Partizanova pojačanja pristigla iz Novog Sada (Trajković nije igrao) mogla najviše da žele što su tada izašla kao pobednik, a kasnije izgubila od Crvene zvezde i omogućila "večitom" rivalu da zadrži priključak za, u to vreme, vodećim Partizanom.
Njih sedmorica su u periodu prvog meča imala ugovor sa Vojvodinom, a sada su deo "parnog valjka". Prvo je šef stručnog štaba Nikolić sa pomoćnicima Bojanom Leontijevićem, Radojem Smiljanićem i Goranom Basarićem prešao u Humsku, a zatim su i stigle "lale" sa terena, među kojima i iskusni 28-godišnji Vulićević.
"Nikada ne znaš kako će da se razvija karijera i gde će da te odvede. Dok igraš ne razmišljaš o tim stvarima, daješ sve od sebe i pošteno se boriš za klub. Eto, ispostavilo se da smo sami sebi učinili medveđu uslugu. Ali, to je profesionalizam", počeo je priču za MONDO bivši kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević, sada desni bek Partizana.
Od tog 29. septembra 2013. do danas mnogo toga se promenilo u oba kluba. Igrači, trener, pa i ambicije...
"Tačno je da smo pobedili crno-bele. Taj Partizan i ovaj danas su dve različite dimenzije i ne mogu da se porede. Utakmica bi trebalo da bude potpuno drugačije, nadam se i sa povoljnim ishodom po nas. Imao priliku da se odužimo za oduzete bodove".
Pre skoro pet godina nalazio se između Partizana i Crvene zvezde, a bitku oko tadašnjeg fudbalera Javora dobila je Vojvodina. Novosađani su se iznenada uhvatili u koštac sa "večitima" i na kraju izašli kao pobednici. Vulićević je u "srpskoj Atini" proveo četiri godine i za to vreme stekao je status kapitena prvog tima.
"Imam dosta prijatelja u Novom Sadu, a mnogi i dalje igraju za Vojvodinu. Još uvek nemam neki poseban osećaj, ali videću kada izađem na teren i sa druge strane ugledam dojučerašnje drugare u dresovima koji sam i sam dugo nosio. Ali, profesionalac sam, sada sam deo Partizana i učiniću sve što je do mene da crno-beli pobede".
Partizan igra sve bolje i derbi dolazi u pravo vreme po crno-bele.
"U goste nam stiže ekipa koja polako diže formu, vezali su nekoliko pobeda... Vojvodina ima dobar, mlad, hitar i perspektivan tim, koji može mnogo problema da stvori. Ali, ako mi uspemo da nametnemo našu igru, a pokazali smo da možemo na poslednjim utakmicama, mislim da tri boda neće doći u pitanje i da ćemo nastaviti pobednički niz", optimista je defanzivac Partizana.
Vulićević kaže da će im dodatni vetar u leđa biti i podrška navijača.
"Imamo sjajnu podršku, navijači nas prate svuda i na gostovanjima se osećamo kao kod kuće. Ipak, igrati u Humskoj pred popunjenim tribinama je nešto sasvim drugo. Znam da ćemo i protiv Vojvodine imati veliku pomoć Grobara, a verujem da ćemo im se odužiti i svi srećni dočekati kraj meča, ne samo meča, već i cele sezone".
Posle nešto više o tri meseca provedena u novom klubu ima samo reči hvale za saigrače i sredinu u koju je došao.
"U Partizanu sam dočekan bolje nego što sam očekivao. Momci su odlični, prihvatili su nas odmah i lako smo se uklopili. Veoma je bitno kako će te neko sačekati u novoj svlačionici, oni su bili fenomenalni, pa je i period adaptacije brzo tekao".
Pitanje je da li bi atmosfera mogla da se sačuva da je ne prate i dobri rezultati.
"Diže se samopouzdanje čitave ekipe i to je normalno kada se pobeđuje. Mogu da budem zadovoljan svojim nastupima, ali i ja i čitav tim, uveren sam, možemo još mnogo bolje. Najbitnije je da vezujemo pobede i dobro guramo. Zvezda ima bod više, ali i da ga nema pritisak je uvek prisutan u Partizanu. Nije važno da li je tu zbog bodova za titulu, da li zbog Kupa, Evrope... Igranje za klub iz Humske nalaže da razmišljaš samo o pobedama", otkriva Miroslav Vulićević i za kraj poručuje:
"Atmosfera je dobra, trka traje, imamo snage i volje, i što je najvažnije verujemo u naš kvalitet".