Vesti
Sport
Vujošević: Na nama neće praviti koš-razliku
10.04.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Vujošević: Na nama neće praviti koš-razliku
Crno-beli u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige gostuju u Istanbulu, ekipi Zorana Ercega i Milana Mačvana (petak, 19.00).
Galatasaraj i Partizan ući će u meč sa potpuno različitim motivima.
Domaćinu će pobeda (najverovatnije i sa poenom razlike) doneti četvrto mesto i po svemu viđenom, zaslužen plasman u četvrtfinale Evrolige, dok crno-beli žele da se oproste od takmičenja na častan način - dakle, ne još jednim ubedljivim porazom na tuđem parketu.
Partizan je pobedom nad Žalgirisom prošle nedelje popravio skor na 4-9, tako da će u Top 16 fazi biti uspešniji od najmanje dva kluba - Žalgirisa i Efesa, dok je sa Laboral Kućom trenutno izjednačen.
"Mislim da smo u sklopu svih okolnosti u kojima se nalazimo napravili uspeh", rekao je trener crno-belih Duško Vujošević, na konferenciji za novinare pred polazak na put.
"Ulazak u 16 je već veliki rezultat. Tu smo odigrali nekoliko veoma dobrih utakmica, zabeležili nekoliko značajnih pobeda. Da smo bili sasvim kompletni, mislim da bismo u Istanbul putovali da igramo odlučujuću utakmicu za plasman, ili bismo već bili među osam u Evropi".
Neko vreme je izgledalo da će se poslednji učesnik četvrtfinala iz Partizanove grupe "lomiti" do poslednjeg sekunda, s obzirom na to da bi kriterijum za razdvajanje Lokomotive Kubanj i Galatasaraja lako mogla da bude ukupna koš-razlika, a u tom elementu su do prethodnog kola bili gotovo poravnati.
Međutim, Lokomotiva (skor 6-7) je ubedljivo izgubila od Reala i sada mora da pobedi Bajern za 25 poena većom razlikom od one kojom bi Galatasaraj (6-7) savladao Partizan. Nije realno...
Vujošević je obećao da će naš prvak igrati maksimalno angažovano, protiv odličnog sastava (novog turskog selektora) Ergina Atamana.
"Vodićemo računa o imenu, prezimenu, rejtingu i dostojanstvu. Svesni smo da je Galatasaraj jedina turska ekipa koja ima šansu da se plasira među osam. To nisu ni Fenerbahče, ni Efes, od kojih se to pre očekivalo..."
"Ne bismo smeli da postanemo neko na kome će se praviti i braniti koš-razlika. Daćemo maksimum, iako nam ta utakmica takmičarski ne znači ništa. Hoćemo da stavimo tačku na ovosezonsko učešće u Evropi na dostojanstven način".
Sve bolji bek Saša Pavlović najavio je da će ekipa igrati "kao da je najbitnija prvenstvena utakmica".
"Hoćemo da se časno oprostimo od Evrolige. Dobro ćemo se pripremiti i nećemo da im olakšavamo posao. Znamo koliko im je važno da dobiju utakmicu, ali mislimo samo o sebi".