Vesti
Sport
Delije u Novom Pazaru na svoju odgovornost
15.04.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Delije u Novom Pazaru na svoju odgovornost
Fudbalski klub Novi Pazar odobrio je gostujućim navijačima 400 ulaznica za meč u četvrtak, ali...
Crvena zvezda neće organizovano voditi navijače u Novi Pazar, iako je domaćin utakmice 24. kola Superlige Srbije bio voljan da ustupi Delijama 400 ulaznica.
Upravni odbor Novog Pazara izneo je tu ideju na organizacionom sastanku, kome su prisustvovali predstavnici MUP Srbije, tužilaštva, žandarmerije, komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije i komesari za bezbednost oba kluba.
"Svi prisutni potom su zaključili da je jedini mogući način za bezbedno organizovanje utakmice ako Crvena zvezda organizuje dolazak svojih navijača u skladu sa važećim propisima. Pojedinačni dolazak gostujućih navijača ne bi bio bezbedan", stoji u saopštenju Novog Pazara.
Međutim, komesar za bezbednost FK Crvena zvezda obavestio je sve prisutne da crveno-beli neće organizovano voditi svoje navijače.
"Zatražili smo od Zvezde da nam zvaničan stav kluba dostavi u pisanom obliku do 17 sati. Imajući u vidu da na naš zahtev nije odgovoreno do 19 sati, Novi Pazar ne može garantovati bezbednost gostujućih navijača".
Utakmica je zakazana za četvrtak od 16 časova i igraće se u prisustvu gledalaca, pošto je Disciplinska komisija FSS odlučila da incidente navijača Novog Pazara na subotnjem gostovanju u Kruševcu ne sankcioniše suspenzijom stadiona tog kluba, kao što je radila u nekim prethodnim sličnim situacijama.
Crveno-beli sedam kola pre kraja prvenstva vode na tabeli sa 56 bodova. Partizan ima 53, Čukarički 38, Jagodina 37, Novi Pazar 35, a Vojvodina 34.
Trener Zoran Njeguš najavio je ranije u sredu da će Pazarci učiniti sve da dođu do važnih bodova.