Vesti
Sport
Čović: Žao mi je i nas i Partizana
29.04.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Čović: Žao mi je i nas i Partizana
Predsednik Crvene zvezde poručio je da klub sa najvećim ambicijama planira nastup u kvalifikacijama za Evroligu.
Ekipa Crvene zvezde Telekom završila je ABA ligu 2013/14 na trećoj poziciji, što umesto direktnog plasmana u Evroligu, kao ove sezone, donosi samo neizvesnost učešća na kvalifikacionom turniru.
Crvena zvezda Telekom je uz podršku grada zauzela proaktivan stav po tom pitanju.
Nebojša Čović izjavio je da je sa predsednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom obavio dva razgovora i da sa optimizmom očekuje odluku o gradu domaćinu turnira, na kome će osam timova, početkom oktobra, konkurisati za poslednju evroligašku "vizu".
Podsetimo da se Bertomeu u ponedeljak sastao sa novim gradskim čelnicima, koji su tom prilikom izrazili spremnost da organizuju kvalifikacije, ali i Fajnal for najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.
"To je potrebno i Zvezdi i našoj košarci i gradu Beogradu. Ne isključujemo mogućnost da Zvezda bude i alternativa Ciboni, iako ne želim da joj se to dogodi", aludirao je na finansijske probleme novog regionalnog šampiona, o kojima je govorio i trener tog kluba Slaven Rimac.
"Kada u Evroligu ne ode klub koji se za nju kvalifikovao, to ne znači automatski da će upražnjeno mesto zauzeti klub iz iste lige. Ipak, iz razgovora sa gospodinom Bertomeuom, stekao sam utisak da cene naš rad".
Čović je rekao da nije zadovoljan rezultatom na F4 i da mu je žao zbog neuspeha oba srpska kluba.
"I porazi se događaju. Događa se da šutirate za tri poena 2/32, a događa se i da pogodite trojki koliko ih je Partizan pogodio protiv Cedevite, a da ipak ne pobedite. Očigledno nije bio dan za naše klubove i žao mi je što ni Partizan nije prošao".
Prema njegovim rečima, neće biti tragedija ni ako "večiti" rivali zajedno budu igrali Evrokup sledeće sezone.
"Ne mislim da će srpska košarka propasti zbog neulaska njenih klubova u Evroligu, već zbog nepostojanja strategije".
Prvi čovek crveno-belih priznao je da su očekivanja bila veća i čestitao Ciboni na ostvarenom rezultatu.
"Težina pobede i poraza ide od parketa pa na gore. Najteže je igračima. Neću se upuštati u to da li bi bilo bolje da smo igrali u Pioniru. U košarci sam više od 40 godina i mogao bih štošta da kažem o svakom ko o tome govori na prvim i poslednjim stranama novina. Mogao bih štošta da kažem i o bivšim ljudima iz kluba koji o tome govore, jer znam šta su nam ostavili".
Čović je rekao da je u četvrtak bio razočaran nedolaskom Delija u Kombank arenu, ali da je takav njihov gest očekivao i da nema nameru da menja svoje pozitivno mišljenje o najvatrenijim navijačima kluba.
"Svi zajedno smo naučili lekciju. Razumem i zvižduke, ali to nije zvezdaški. To su isti tim i isti trener, koji su pobedili u 22 od 26 utakmica Jadranske lige. Koncept je petogodišnji, a ove sezone imamo još jedno takmičenje, domaću Superligu, koju ćemo igrati sa najvećim ambicijama".
Prema Čovićevim rečima, rukovodstvo ABA lige takođe je "sazrelo" za prethodna tri-četiri dana, shvativši neophodnost uvođenja plej-ofa.
"Zvezda će insistirati na reorganizaciji Jadranske lige. Postoji puno razloga za to i o tome ćemo razgovarati tokom leta".