Vesti
Sport
Nikola Grbić završio karijeru!
09.05.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Nikola Grbić završio karijeru!
Legendarni srpski odbojkaš oprostio se od aktivnog igranja u 41. godini i prihvatio ponudu da postane trener Peruđe.
Posle 27 godina nastupa u seniorskoj konkurenciji i osvajanja trofeja i zlatnih medalja, Nikola Grbić (41) rekao je: "Dosta je bilo".
Trofejni tehničar prihvatio je ponudu Peruđe, koja mu je predložila da bar u narednih godinu dana vodi njen prvi tim. Srpski veteran, koji je poslednju sezonu odigrao u Rusiji, za Zenit, prihvatio je i okončao karijeru.
Tako je završena sjajna odbojkaška priča mlađeg od braće Grbić, započeta još 1987. godine u OK Banat iz Zrenjanina, gde je igrao do 1992. i prelaska u Vojvodinu. Posle dve godine, 1994. preselio se u Italiju i napustio je tek prošle godine, da bi sa Zenitom osvojio titulu. Naravno da je i to uspeo.
Jedan od predvodnika zlatne olimpijske reprezentacije SR Jugoslavije iz Sidneja, osvojio je sa reprezentacijom i olimpijsku bronzu, kao i svetsko srebro i bronzu. Učestvovao je na šest kontinentalnih turnira, jednom osvojio najsjajnije odličje, jednom srebrno, a četiri puta bronzano.
I u klupskoj konkurenciji nizao je trofeje i ostaće upamćen kao jedan od najboljih dizača u istoriji sporta. Osvojio je Kup pobednika Kupa, dva evropska Superkupa, Kup šampiona, dva Skudeta, Ligu šampiona, CEV Kup, Superkup Italije, rusko prvenstvo...