Vesti
Sport
Titula CZ ili nada Radničkom
10.05.2014. 14:00
Izvor: B92
Titula CZ ili nada Radničkom
U subotu se igra treći meč finalne serije plej-ofa Srbije u vaterpolu, Crvena zvezda dočekuje Radnički na Tašmajdanu, uz direktan prenos na TV B92 od 19:15h.
Crveno-beli imaju veliku prednost od dve pobede, nakon što su u drugom meču u Kragujevcu uspeli da nadoknade četiri gola zaostatka i slave nakon penala.
Prvi meč u Beogradu obeležile su dve velike serije oba tima, ali je Zvezda na kraju slavila 12:11. U Kragujevcu je Radničko vodio 8:4, Vapenski je 11 sekundi pre kraja pogodio za penale, koji su pripali CZ.
Trener Zvezde Dejan Savić smatra da vođstvo od 2-0 predstavlja veliki pritisak za njegov tima.
"Ukoliko rezultat po nas bude nepovoljan siguran sam da će se igrati majstorica, pošto bi Kragujevčanima pobeda u Beogradu dala krila. Igramo protiv jakog tima koji se neće predati jer nema šta da izgubi", rekao je Savić.
Trener Radničkog Uroš Stevanović nada se najboljoj utakmici njegovog tima u sezoni.
"Posao nam dodatno otežava neigranje povređenih Korolije i Zlokovića, jer svi znamo koliko centri znače u današnjem vaterpolu. Pokušaćemo da nadoknadimo njihov izostanak, a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Verujem da će, kao i u prethodnim utakmicama, slaviti ekipa koja bude odigrala bolje u odbrani", rekao je Stevanović.
Treći meč finalne serije vaterpolo šampionata Srbije između Crvene zvezde i Radničkog igra se u subotu od 19:15 na Tašmajdanu.
Direktan prenos možete gledati na televiziji B92.