Vesti
Sport
Prijateljski meč Zvezde i Partizana na pomolu, humanitarni "večiti derbi" u Beču
21.05.2014. 20:00
Izvor: Blic
Prijateljski meč Zvezde i Partizana na pomolu, humanitarni "večiti derbi" u Beču
Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je da će taj fudbalski klub predložiti "večitom" rivalu Partizanu odigravanje humanitarne prijateljske utakmice u Beču za nastradale u poplavama u Srbiji, a iz tabora "crno-belih" stigao je potvrdan odgovor preko predsednika Dragana Đurića.
"Nesreća koja je zadesila naš narod predstavlja obavezu našim sportistima i klubovima da pomognu. Kao potpredsednik Zvezde predložiću rukovodstvu Partizana da naša dva tima odigraju prijateljsku utakmicu početkom jula u Beču", rekao je Kokeza.
Prema Kokezinim rečima, kompletan prihod od prodaje ulaznica za prvi "večiti" derbi koji bi se odigrao van Srbije bio bi uplaćen kao pomoć stradalim područjima u poplavi i obnovi kuća.
"Razgovarao sam sa rukovodstvom grada Beograda koje je izrazilo želju da u kontaktu sa rukovodstvom Beča obezbedi da za ovu utakmicu besplatno dobijemo stadion, a Beč je grad u kome posle Beograda živi najviše naših sunarodnika", naveo je potpredsednik crveno-belih.
On je istakao veruje da bi odziv za utakmicu bio veoma veliki.
"Verujem da bi odziv naših sunarodnika na ovu utakmicu bio veoma veliki i da bismo skupili zaista mnogo novca za pomoć", dodao je Kokeza.
Kako je rekao, Partizan i Zvezda će u tom periodu biti na pripremama u Sloveniji, pa bi njihov međusobni susret bio i dobra provera pred početak evropskih kvalifikacionih takmičenja.
"I Partizan i mi ćemo tada biti na pripremama u Sloveniji, ta prijateljska utakmica može da bude dobra provera za oba kluba pred početak julskih evropskih duela", kazao je Kokeza.
Zvezda će za ovu ideju tražiti podršku Fudbalskog saveza Srbije, od koga se očekuje da obezbedi podršku austrijskog nacionalnog saveza i Evropske fudbalske unije (UEFA). Do tada, stigao je odgovor predsednika Partizana Dragana Đurića.
"Podržavam tu ideju, zašto da ne? Treba da budemo ujedinjeni u ovom trenutku i da tako pomognemo ljudima koji su pogođeni ovim poplavama.
Partizan se od prvog dana uključio i nastavićemo da skupljamo pomoć, i novčanu i svu ostalu, dokle god to bude bilo potrebno", rekao je Đurić i dodao:
"Pretpostavljam da bi bilo veliko interesovanje za taj meč u Beču... Treba napraviti plan, da termin odgovara i Zvezdi i Partizanu, da se vidi na kom bi se stadionu igralo... Otom potom. Ali, da, podržavamo tu ideju".