Vesti
Sport
Novak "ekspres", Šardi bez ikakve šanse
28.05.2014. 20:00
Izvor: RTS
Novak "ekspres", Šardi bez ikakve šanse
Novak Đoković savladao Žeremija Šardija sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. U odnosu na prvi meč ovo je napredak i nadam se da će tako biti i u nastavku turnira, rekao je Đoković. Naredni protivnik Čilić.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je brzo i ubedljivo savladao Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).
Drugi reket sveta je imponovao smirenom igrom i koncentrisanim i preciznim udarcima kojima je lako savladao svaki otpor Šardija.
Đoković je svaki eventualni pokušaj protivnika da preokrene tok meča - na početku drugog i trećeg seta, u korenu sprečavao i na kraju iskoristio prvu meč loptu na svoj servis.
"Šardi je neugodan teniser sa dobrim servisom, teško ga je uhvatiti, morao sam da budem jako skoncentisan u svakom servis gemu kako bih uspeo da ga dobijem. U odnosu na prvi meč ovo je napredak i nadam se da će tako biti i u nastavku turnira", rekao je Đoković.
Ovo je bila deveta pobeda Đokovića nad Šardijem u devet osigranih mečeva, a Novak će u narednom meču igrati sa Marinom Čilićem.
Prvi reket Srbije je do sada osam puta igrao sa Čiićem i svaki put je izlazio kao pobednik.