Vesti
Sport
Džej Džej: Dosadna Erani srušila san
02.06.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Džej Džej: Dosadna Erani srušila san
Srpska teniserka priznala da ne voli da igra protiv Sare Erani i da ima problem sa kondicijom.
Kada je 2008. godine bila na vrhuncu karijere, tačnije na prvom mestu WTA liste, Jeleni Janković su zamerali da nema osvojenu grend slem titulu.
Gotovo šest godina kasnije, ukazala joj se fenomenalna šansa da upotpuni svoj igrački "si vi", pošto su sa Rolan Garosa ispale neke od najopasnijih rivalki.
Kao i Ana Ivanović, Jelena je znala da ima kvalitet da pobedi svaku od preostalih igračica, ali se u slučaju obe naše teniserke brzo obistinio onaj drugi deo te rečenice - da mogu od svake i da izgube.
Ana je u trećem kolu poražena od Lusi Šafarove, a Jelena u četvrtfinalu od Sare Erani (6:7, 2:6).
"Razočarana sam, pogotovo kada pogledam žreb i vidim da je sve bilo otvoreno. Mislila sam da je ovo moj turnir i da ću dogurati do kraja, ali nažalost, izgubila sam. Zapala mi je Erani, koja je za mene dosadna igračica", rekla je Jankovićeva posle meča.
Ona je servirala za osvajanje prvog seta pri rezultatu 6:5, izgubila taj gem, a zatim i "taj-brejk".
Već sredinom prvog seta tražila je medicinski tajm-aut i generalno nije bila ni senka igračice koja je dva dana ranije izvanredno odigrala protiv Sorane Kirstee.
"Danas nikako nije bio moj dan. Kako je meč odmicao, padala mi je koncentracija, bila sam umorna. Prvi servis nikako nije hteo da uđe, ona je uvek igrala na udarac više", požalila se Džej Džej.
"Ima dosta stvari na kojima moram da poradim, a pre svega mislim na kondiciju. Kada je trebalo da serviram, to sam činila s pola snage, što nije bilo od koristi".
Srpska teniserka posebno loše je delovala prilikom izlazaka na mrežu, što je Erani obilato koristila.
"Bilo je dosta situacija u kojima me je nadigrala 'drop šotovima', mada i u ostalim segmentima igre. Trebalo je više da izlazim na mrežu, ali se nisam osećala sigurno. Dosta poena sam izgubila na sredini polja".
Jelena je na kraju konstatovala da za poraz ne može da krivi nikoga do samu sebe. Od Erani je nakon pobede u Indijan Velsu 2010. godine izgubila sva tri meča.