Vesti
Sport
Novak lako i sa Raonićem, na redu je Gulbis!
03.06.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Novak lako i sa Raonićem, na redu je Gulbis!
Posle brzo ostvarene pobede nad Congom, srpski teniser bez većih problema savladao i Miloša Raonića u četvrtfinalu (7:5, 7:6, 6:4). Za plasman u finale Rolan Garosa igraće protiv Ernesta Gulbisa!
Udarao je Miloš Raonić lopticu svom snagom, servirao najjače što je mogao (206 kilometara na čas), ali nije uspeo da se ozbiljno suprotstavi velikom favoritu.
Još jednom brzo i efektno ostvarenom pobedom, Novak Đoković plasirao se u duelu protiv Kanađanina u svoje šesto polufinale Rolan Garosa. Četvrto uzastopno!
Kanadski teniser uspeo je da se brani i odlaže neizbežno do kraja prvog, pa drugog seta, kada je Novak pobeđivao 7:5 u uvodnom i 7:6 u sledećem.
U trećem setu, do završnice praktično nije ni bilo borbe. Samo demonstracije sile tenisera koji je odlučan da ovog juna osvoji jedini grend slem turnir koji mu nedostaje!
Vođstvom 4:0, uz dva "brejka", Novak je stekao priliku da mirno završi i četvrtfinalni duel i potpuno se pripremi za polufinalni izazov i duel protiv Ernesta Gulbisa.
Raonić je u finišu pružio žešći otpor, ali je Novak nastupio ozbiljnije kada je bilo najvažnije i iskoristio prvu meč loptu.
Zanimljivo, Đoković se trijumfom plasirao u svoje 15. polufinale na poslednjih 16 grend slem turnira! Tamo će ga sačekati Gulbis, koji je za manje od dva sata igre savladao Tomaša Berdiha (6:3, 6:2, 6:4).
Novak je igrao protiv narednog rivala pet puta i u četiri navrata ga pobedio. Izgubio je samo u Brizbejnu, 2009. godine.
U preostalim četvrtfinalnim mečevima u sredu se sastaju Španci Rafael Nadal i David Ferer, odnosno Francuz Gael Monfis i Britanac Endi Marej.