Vesti
Sport
FK Rad: Želimo pobedu na terenu, ne za zelenim stolom
05.06.2014. 20:00
Izvor: RTS
FK Rad: Želimo pobedu na terenu, ne za zelenim stolom
Fudbalski klub Rad saopštio je da želi da se na terenu, a ne za "zelenim stolom" odluči o tome ko će se sledeće sezone takmičiti u Super ligi Srbije. Meč baraža za Super ligu Srbije Rad - Metalac prekinut je juče u 49. minutu zbog suzavca koji je aktiviran na tribinama.Takmičarska komisija FS S sinoć je održala hitnu sednicu na kojoj je razmatrala događaje na utakmici a danas će doneti konačnu odluku.
"Rad želi da za 'zelenim tepihom', jedinim merodavnim, stigne do sportskog cilja - očuvanja superligaškog statusa, a ne za 'zelenim stolom' kako pojedinci pokušavaju da izmeste fudbalsku priču iz baraža i da vanfudbalskim elementima promovišu sebe u novog člana JSL", navodi se u saopštenju Rada.
Meč baraža za Super ligu Rad-Metalac prekinut je juče zbog suzavca koji je aktiviran na tribinama. U tom trenutku Rad je vodio sa 1:0.
Rad je u saopštenju naveo da je preduzeo sve neophodne mere da utakmica na stadionu Čukaričkog protekne u najboljem redu, odnosno da je bilo angažovan trocifren broj redara i pripadnika MUP-a.
"Ima puno elemenata koji bude sumnju da iza svega stoji neko naručen da izvede viđen scenario. U momentu prekida utakmice, ekipa Rada je vodila, potpuno kontrolisala meč i sve je ukazivalo da će kroz prikaz na terenu sportski stići do željenog cilja - opstanka u ligi", navodi se u saopštenju kluba sa Banjice.
Rad je naveo da se na "volšeban način pojavila patrona sa suzavcem" i da je potom nastala panika.
"Ni pre ni posle toga nije bilo ni najmanjeg incidenta, čak su i naši navijači kada su shvatili o čemu se radi, ubacili patronu sa suzavcem u ranac i tako pokušali da je iznesu van stadiona. Zdrava logika nam jasno ukazuje da niko ko voli i navija za klub, u tom momentu to ne bi učinio", piše u saopštenju.
Glavni sudija Danilo Grujić poslao je igrače u svlačionicu, a posle desetak minuta pozvao ih je da se vrate na teren. Ekipa Metalca nije izašla na teren, navodeći da se četvorica igrača ne osećaju dobro i nisu sposobni da nastave meč.
"Postavlja se pitanje - kako to da niko od 2.000 prisutnih, što navijača, novinara, desetogodišnjih dečaka koji su skupljali lopte i ostalih aktera meča, nije zatražio pomoć lekara, a to su uradila četvorica igrača Metalca kojima su čak i posle ukazane lekarske pomoći od strane klinike Anlave sve analize bile u granicama normale", navodi se u saopštenju Rada.
Klub sa Banjice ističe da je lekar opšte prakse konstatovao normalne disajne šumove kod sve četvorice.
"Pola sata kasnije u izveštaju lekara je zapisano da je igrač s brojem pet, Simov Aleksandar kolabirao. Po odlasku novinarskih ekipa, jedan od igrača koji su se žalili, Ovusu Konor, izlazi nasmejan i razdragan, što smo zabeležili našom kamerom", navodi se u saopštenju Rada.
Taj klub dodaje i da su u večernjim satima igrači Metalca otišli na pegled na Vojno-medicinsku akademiju gde nisu pronađeni ni najmanji elementi trovanja.
"Naše pitanje je koje su sankcije za ovakvu obmanu i pokušaj da se do rezultata stigne nesportskim načinom", navodi se u saopštenju Rada.