Vesti
Sport
Partizan i Malme, humanost na delu
12.06.2014. 20:00
Izvor: RTS
Partizan i Malme, humanost na delu
Sa željom da pomogne oporavak Srbije, FK Partizan u petak 27. juna 2014. sa početkom u 20.45 časova organizuje veliki humanitarni fudbalski meč. Suparnik crno-belih je Malme FF, šampion Švedske i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ujediniti se kada je najpotrebnije, ne zaboraviti na one kojima je potrebno pružiti pomoć i podršku kad god je moguće, geslo je kojim se FK Partizan vodi od svog nastanka. Zajedništvo i pokretačku snagu pokazali smo kao nacija, kada su Srbiju i region zadesile poplave neslućenih razmera, odnevši živote naših sugrađana, a druge ostavivši bez domova i kuća.
Reči podrške srpskom narodu uoči ove utakmice, uputio je sportski direktor Malmea, g. Daniel Anderson: "Srećni smo da možemo da odigramo ovu utakmicu, ali ujedno i pomognemo narodu, koji u vašoj zemlji pati zbog velike katastrofe nastale usled poplava".
Sav prihod od prodaje ulaznica, čija je cena 200 i 400 dinara, biće uplaćena za pomoć poplavljenim područjima. FK Partizan sa partnerima ovog projekta - hotelom „Holiday Inn" Beograd i svojim sponzorskim pulom, poziva sve kompanije da se priključe ovom humanitarnom projektu, kako bismo i kroz druge vidove podrške usmerili pomoć u poplavljena područja.
Pošto će humanitarni fudbalski meč između Partizana i Malmea prenositi inostrani i domaći tv partneri, ukazuje nam se jedinstvena prilika da poruku podrške uputimo uz pomoć najmoćnijeg elektronskog medija -tv stanica, slanjem sms poruka, ali i komercijalnog oglašavanja (reklamnog prostora), čiji bi prihod išao u humanitarne svrhe.
Pozivamo vas, da se masovnom kupovinom karata za ovaj fudbalski spektakl ujedinimo, pokažemo svoju snagu, ljubav prema svojoj zemlji i narodu i nastavimo borbu za očuvanje i izgradnju naših ognjišta.